”Este cea mai proastă variantă”. Kremlinul, despre o operațiune militară a Turciei la Idlib
20/02
Tribut de onoare adus ostașilor sovietici, rămași în pământul românesc
21/02

Putin le-a mulțumit Statelor Unite pentru ajutor

Foto: RIA Novosti

Moscova mulțumește Biroului Federal de Investigații (FBI) al Statelor Unite pentru ajutorul acordat în prevenirea unui atentat terorist la Sankt-Petersburg și va răspunde colegilor cu același serviciu, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, adresându-se ofițerilor FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei), relatează Rambler.

«Grație informațiilor oferite la timp de FBI, la 27 decembrie anul trecut, la Sankt-Petersburg, au fost reținuți doi adepți ai ISIS (mișcarea teroristă ”Statul Islamic”, interzisă în Rusia, n.r.), care pregăteau atacuri sângeroase în timpul sărbătorilor de Anul Nou», a detaliat Putin.

”Fără îndoială, le suntem recunoscători partenerilor noștri pentru o asemenea susținere, pentru solidaritatea profesionistă în lupta împotriva acestei amenințări comune. Fără îndoială, le vom răspunde la fel”, a asigurat Putin, citat de agenția TASS.

De asemenea, șeful statului a cerut FSB să asigure cel mai înalt nivel de protecție pe durata manifestărilor festive dedicate împlinirii a 75 de ani de la Victorie și să prevină orice îndemnuri la agresiune, orice manifestări de naționalism și ură religioasă.

”Aștept de la voi să dați dovadă de operativitate în prevenirea tuturor îndemnurilor la agresiune și violență. Orice manifestare de naționalism și ură religioasă trebuie stopată”, a spus Putin.

În opinia lui, tot sistemul de combatere a extremismului trebuie să devină mai flexibil. În același timp, trebuie folosit sprijinul societății. Putin consideră că, împreună cu societatea civilă și cu mass-media, trebuie ”formată, cu consecvență, o atmosferă de respingere a radicalismului, sub toate formele lui și sub orice manifestări”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 462685