Tribut de onoare adus ostașilor sovietici, rămași în pământul românesc
21/02
Situația din Idlib, discutată de Putin cu Macron și Merkel
21/02

Imunitatea foștilor președdinți, înscrisă în Constituție?

Foto: RIA Novosti

Comisia Dumei de Stat pentru administrația statului și legislație a susținut noile amendamente la Constituție, inclusiv cel referitor la imunitatea foștilor președinți ai Rusiei. Șeful comisiei, Pavel Krașeninnikov, a explicat importanța acestei modificări, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

Conform textului amendamentului, un șef de stat, care și-a încheiat mandatul, dispune de imunitate. Se arată, de asemenea, că un fost președinte poate fi privat de imunitate în condițiile prevăzute de art. 93 din Constituție.
Deputatul a amintit, de asemenea, că această normă a imunității, de care beneficiază un fost președinte, se regăsește în Legea federală privind garanțiile acordate foștilor șefi de stat.

”Prin urmare, odată transferate la nivelul Constituției, aceste reguli devin mult mai stabile”, a explicat Pavel Krașeninnikov, subliniind că amendamentul a fost propus pentru ca ”garantul Constituției, care se retrage din funcția de responsabilitate, să poată lucra liniștit și pe mai departe”.

În opinia deputatului, înscrierea în Constituție a statutului special acordat unui fost șef de stat este pe deplin justificată și oportună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 462712