Corneliu Vlad: Rusia acționează prompt împotriva coronavirusului
19/03
De Ziua Victoriei, delegația SUA vine la Moscova
20/03

Putin nu este de acord cu acei care-l numesc țar

Foto: kremlin.ru

Țar este cel care dă ordine, în timp ce președintele lucrează zi de zi, a declarat Vladimir Putin, răspunzând, astfel, celor care îl numesc țar.

”Nu corespunde realității”, a spus șeful statului în interviu TASS ”20 întrebări pentru Vladimir Putin” (episodul 17). ”Eu muncesc în fiecare zi, eu nu domnesc”, a insistat liderul de la Kremlin.

Potrivit aprecierilor sale, ”un țar stă și, privind de sus, spune: ”Ordon și cineva să facă ceva”, dar singur nu mișcă un deget, mulțumindu-se să se admire tot timpul în oglindă”.

Putin, care exercită deja de 20 de ani cele mai înalte funcții în stat, a recunocut că nici nu ”i-a trecut prin minte” că șederea lui la putere s-ar putea prelungi atât. ”În general, nu m-am gândit că voi ajunge aici. Nici prin minte nu mi-a trecut și nici nu avea cum să-mi treacă”, a adăugat el.

În ceea ce privește eventualitatea ca, la un moment dat, ”să se retragă din cursă”, Putin a arătat că este vorba de responsabilitatea pe care o poartă pentru ”ceea ce se întâmplă, cum se întâmplă și ce se va întâmpla”. Potrivit președintelui, principalul lucru este decizia poporului ca sursă de putere.

Liderul de la Kremlin a adăugat că, în 2008, nu știa că peste patru ani va reveni în fotoliul de președinte, deși nu a exclus o asemenea posibilitate. Referindu-se la gluma umoristului Maksim Galkin, potrivit căruia Putin nu este un nume, este o funcție, președintele a declarat: ”Un om care nu are nici o funcție, poate glumi cât dorește. Este nevoie de glumele lui”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 650638