Ajutor pentru cetățenii ruși aflați în străinătate: Declarația MAE rus
21/03
FIFA a publicat un film despre Cupa Mondială-2018 din Rusia (VIDEO)
21/03

Secin: Prețul barilului ar putea ajunge la 50-60 de dolari, până la sfârșitul anului

Foto: vesti.ru

Piața petrolului traversează o criză din cauza răspândirii epidemiei de coronavirus, a sancțiunilor, dar și din cauza unor factori politici. Astfel a comentat șeful companiei petroliere Rosneft, Igor Secin, problema războiului prețurilor, declanșat de Arabia Saudită. Într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 24, Secin a făcut o evaluare a situației care s-a creat și a vorbit despre prognoze.

”Are loc o corecție a pieței. Pentru industria rusească, în ansamblul ei, nu sunt, după părerea mea, probleme foarte mari. Dispunem de una dintre cele mai bune baze de resurse din lume, în general, la toate companiile”, a spus șeful Rosneft.

Potrivit afirmațiilor sale, Rosneft poate să nu reducă producția de petrol timp de 22 de ani, chiar și dacă renunță la proiecte de prospectare geologică.

În ceea ce privește scăderea prețurilor la aur negru, Secin este de părere că actualele valori nu sunt dramatice, ”dar nici nu ne bucură foarte tare”. ”Eu presupun că, spre sfârșitul anului, prețul ar putea reveni undeva între 50 și 60 de dolari/baril. Pentru că extracția de șist începe să scadă. O serie de companii, care lucrează în domeniul petrolului de șist, și-au încetat deja activitatea”, a explicat Secin.

În altă ordine de idei, el a spus că sancțiunile SUA au lovit mai degrabă în partenerii corporației ruse și în băncile americane, decât în Rosneft. ”Sancțiunile au două laturi: noi și partenerii noștri, care, în urma sancțiunilor, au pierdut resurse. Nu voi numi companii concrete, dar sunt companii americane care, în urma retragerii dintr-o serie de proiecte, au pierderi egale cu valoarea proprie. Cred că impactul asupra lor a fost mai sensibil decât asupra noastră”, a insistat Igor Secin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 462689