Răsfoind presa română: Cum ne-a salvat Pavel Kiseleff/ adevarul.ro
22/03
Rusia nu va înăspri condițiile de carantină
22/03

Prima aeronavă a Forțelor Aerospațiale ale Rusiei a plecat în Italia, pentru a ajuta la combaterea virusului

Foto: Ministerul pentru Situații de Urgență

De la aerodromul militar ”Cikalovski”, din Regiunea Moscova, a decolat primul avion IL-76 al Forțelor Aerospațiale ruse, care va aduce în Italia specialiști și echipamente pentru lupta împotriva coronavirusului, se spune în comunicatul Ministerului Apărării al Rusiei.

Se precizează faptul că avionul se îndreaptă către baza aeriană italiană “Practic de Mare”, care se află la 30 km de Roma. La bordul aeronavei se află un grup de medici militari, precum și specialiști în domeniul virusologiei și epidemiologiei. În plus, aeronava va livra o parte din echipamentul pentru diagnostic și dezinfectare.

În ajun, Ministerul Apărării a anunțat crearea unei escadrile de aviație, pe aerodromul ”Cikalovski”, lângă Moscova, pentru a ajuta Italia în combaterea răspândirii coronavirusului. Ministerul a informat că la aerodrom au fost transferate nouă aeronave IL-76 ale aviației de transport din cadrul Forțelor Aerospațiale, care vor duce, în Italia, opt echipe medicale și de asistență medicală. În plus, acolo va fi trimis un grup de 100 de persoane, incluzând specialiști din Ministerul Apărării în domeniul virusologiei și epidemiologiei, a precizat instituția militară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 622149