Prima aeronavă a Forțelor Aerospațiale ale Rusiei a plecat în Italia, pentru a ajuta la combaterea virusului
22/03
Rusia cere SUA extinderea cooperării și nu reglarea de conturi
23/03

Rusia nu va înăspri condițiile de carantină

Foto: RIA Novosti

Centrul pentru Informare și Comunicare a guvernului rus a dezmințit informațiile apărute în mass-media, potrivit cărora autoritățile Rusiei ar intenționa să introducă, pe întreg teritoriul țării, măsuri de înăsprire a condițiilor de carantină, pe fondul epidemiei de coronavirus, relatează agenția RIA Novosti.

«Informațiile care citează surse guvernamentale și care susțin că ”autoritățile ar fi înclinate să introducă măsuri decisive pentru înăsprirea regimului de carantină” nu corespund realității», a declarat o sursă pentru RIA Novosti.

Informația a fost dezmințită inclusiv de Consiliul operativ de luptă împotriva infecției de coronavirus, condus de vicepremierul Tatiana Golikova. ”În perioada următoare, nu va fi nici un fel de înăsprire a regimului de carantină. Pachetul de măsuri care se aplică în prezent este suficient și corespunde în totalitate nivelului de răspândire a infecției pe teritoriul țării”, au precizat surse din cadrul Consiliului.

Și primarul Moscovei, Serghei Sobianin, s-a văzut nevoit să dezmintă o informație conform căreia s-ar închide metroul din capitala Rusiei. El a spus că așa ceva ar fi imposibil de făcut.

”Din punct de vedere tehnic, metroul este astfel conceput încât trenurile trebuie să circule în permanență, să pompeze aerul, pentru ca toate rețelele să fie într-o stare adecvată”, a explicat Sobianin, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Rossia 1.

Primarul a afirmat că, dacă s-ar opri metroul, pentru repunerea lui în funcțiune ar fi nevoie de o jumătate de an. ”De aceea, în orice situație, metroul va funcționa”, a repetat edilul capitalei, precizând că informația conform căreia metroul s-ar opri din cauza coronavirusului este o mare prostie. De asemenea, Sobianin i-a asigurat pe locuitorii capitalei că Moscova dispune de suficiente rezerve de produse alimentare.

În Rusia s-au înregistrat 361 de cazuri de contaminare confirmate, din care 191 la Moscova, unde s-au însănătoșit 8 pacienți și nu există morți. Un singur caz de deces a fost înregistrat, săptămână trecută, la Sankt-Petersburg – persoana decedată, o femeie în vârsta de 78 de ani, suferea de o serie boli cronice, moartea fiind provocată de un tromb desprins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 576116