Noi măsuri de luptă împotriva coronavirusului, la Moscova
24/03
Doctorul Roșal: Răspândirea Сovid-19, repetiție a unui război biologic
24/03

Kremlinul s-a pronunțat în favoarea anulării sancțiunilor

Autoritățile de la Kremlin examinează posibilitatea anulării sancțiunilor. Potrivit secretarului de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov (în imagine), ideea anulării sancțiunilor, pe fondul situației economice mondiale și a răspândirii epidemiei de coronavirus, este demnă de toată atenția, dar totul depinde de țările occidentale, informează RIA Novosti.

În opinia lui Peskov, numeroase țări, inclusiv Rusia, se confruntă cu ”un moment tensionat”, iar ideea anulării
sancțiunilor, din a căror cauză suferă și țările occidentale, ”desigur că merită toată atenția”.

”Acum, când ne confruntăm cu un moment atât de tensionat, din punctul de vedere al conjuncturii economice internaționale, din punctul de vedere al contextului privind prețurile la resursele energetice, cu o astfel de provocare, sub forma coronavirusului, este de la sine înțeles că restricțiile de acest gen nu fac decât să agraveze situația. De aceea, ideea merită, desigur, atenție. Dar, aici, totul depinde de bine cunoscutele capitale”, a afirmat Peskov.

Reprezentantul Kremlinului a mai arătat că, deocamdată, nu știe dacă Moscova ar pregăti pași unilaterali în vederea anulării sancțiunilor și ”dacă acest lucru este considerat oportun”.

”Ceea ce fac în mod unilateral Statele Unite, spre exemplu, sau Uniunea Europeană sunt restricțiile comerciale sau restricțiile care, din punctul de vedere al dreptului internațional, sunt ilegale”, a subliniat Peskov.

Uniunea Europeană a introdus sancțiuni împotriva Rusiei în 2014, în legătură cu evenimentele din Ucraina și referendumul din Crimeea. Sancțiuni au instituit și SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 626800