TMK-ARTROM din Slatina și-a modernizat capacitățile de producție
25/03
Avioanele Su-57, evoluții la extreme. Film postat de Ministerul Apărării (VIDEO)
26/03

Într-un mesaj televizat către națiune, Putin a anunțat măsuri pentru sprijinirea cetățenilor, în legătură cu coronavirusul

Foto: kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, într-o cuvântare televizată, măsurile de susținere a cetățenilor ce urmează a fi introduse în legătură cu răspândirea coronavirusului COVID-19.

El a spus că, în Rusia, a fost posibil să se restricționeze răspândirea coronavirusului. “Vedem cât de accentuată este situația cu epidemia de coronavirus în lume. În multe țări, numărul de cazuri continuă să crească… Datorită măsurilor luate în avans, am reușit, în general, să restricționăm răspândirea largă și rapidă a bolii”.

Șeful statului a anunțat că săptămâna viitoare (între 28 martie și 5 aprilie) este declarată nelucrătoare, cu păstrarea salariului. Potrivit lui, un weekend prelungit va permite reducerea răspândirii coronavirusului. De asemenea, el a cerut cetățenilor să nu riște și să urmeze recomandarea de a rămâne acasă.

Președintele rus a anunțat că toate indemnizațiile și înlesnirile rușilor vor fi reînnoite automat, în termen de șase luni. Potrivit lui, prelungirea trebuie să aibă loc fără depunerea de certificate suplimentare și “vizite la autorități”, de către cetățeni. Șeful statului a menționat că, de exemplu, familiile cu înlesniri la plata întreținerii nu vor trebui să confirme, în mod regulat, nivelul veniturilor lor, pentru a primi sprijin.

Președintele a însărcinat guvernul:

• să asigure, până la sărbătorile din luna mai, plățile către veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei (câte 75 000 de ruble/ în jur de 1000 de euro) și lucrătorii din spatele frontului (în jur de 500 de euro) ;

• să stabilească norma de plăți bolnavilor, pentru concediul medical – în cuantumul unui salariu minim – indiferent de vechime;

• creșterea ajutorului de șomaj de la 8.000 de ruble, până la 12130 de ruble, adică până la nivelul salariului minim;

• să stabilească vacanțele pentru achitarea creditelor de consum și a celor ipotecare, în cazul scăderii veniturilor cu mai mult de 30%;

• în plus, Putin a anunțat că, familiilor cu dreptul la ”capitalul de maternitate” (pentru primul, al doilea și următorii copii – n.r.) li se vor plăti, suplimentar, 5000 de ruble pe copil, până la trei ani (suma ”capitalului de maternitate” a fost mărită în acest an până la 470.000 de ruble/în jur de 6000 de euro).

• întreprinderilor mici și mijlocii li se va acorda o amânare de 6 luni, pentru plata tuturor impozitele, cu excepția TVA.

• toate veniturile care sunt transferate în offshore-uri vor fi impozitate cu o taxă sporită. Pentru cei care retrag venituri în conturi străine, se propune creșterea ratei de la 2% la 15%.

Președintele rus Vladimir Putin a propus impozitarea depozitelor bancare. “În multe țări ale lumii, veniturile din dobânzi ale cetățenilor, din depozitele la bănci, sunt impozitate. Acest lucru încă nu există în Rusia ”, a spus președintele și a propus să stabilească o taxă de 13% pe veniturile din dobânzi ale persoanelor fizice cu depozite de peste un milion de ruble (în jur de 12 000 euro).

În Rusia, numărul cazurilor de bolnavi cu coronavirus depășește 650 de persoane. În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor infectate a crescut cu 163 de cazuri. Există cazuri în 55 de regiuni ale Rusiei. Cele mai multe cazuri sunt la Moscova – 410 persoane. În lume, numărul celor infectați este de 435 600, iar aproape 20 000 de oameni au murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 623972