Kosaciov: SUA construiesc o ordine mondială cu ”reguli”, nu cu dreptul internațional
25/03
Într-un mesaj televizat către națiune, Putin a anunțat măsuri pentru sprijinirea cetățenilor, în legătură cu coronavirusul
25/03

TMK-ARTROM din Slatina și-a modernizat capacitățile de producție

Sediul TMK-Artrom din Slatina/ Foto: Gazeta Oltului

Compania Metalurgică rusă de Țevi (TMK) a implementat o serie de proiecte de investiții pentru modernizarea instalațiilor de producție de la uzina TMK-ARTROM din Slatina.

În special, a fost reconstruit cuptorul circular cu baza rotativă, pentru încălzirea țiglelor de oțel în laminor. În plus, cuptorul a fost echipat cu o nouă unitate de ardere a gazelor, care reduce consumul de gaz cu 20%. De asemenea, a fost îmbunătățit sistemul de control automat. Soluțiile aplicate vor crește eficiența cuptorului.

Director general al TMK-ARTROM Adrian Popescu/ Foto: Gazeta Oltului

Următorul proiect de modernizare a vizat instalarea unor mașini moderne de tăiere a țevilor, ceea ce a crescut productivitatea liniei finale de tăiere a capetelor țevilor. Două mașini, fabricate în Germania și puse în funcțiune, permit tăierea capetelor țevilor din flux, reducând astfel durata acestei operațiuni. Astăzi, linia finală a uzinei este capabilă să prelucreze țevi cu un diametru exterior de la
60 la 273,3 mm și cu o grosime a peretelui de la 4 la 60 mm.

În uzină, au fost, de asemenea, introduse îmbunătățiri în partea de ieșire a laminorului de poansonare de pe linia de laminat. Acest lucru va permite întreprinderii să producă țevi cu pereți groși de dimensiuni mai mari, pentru care există o cerere mare pe piață.

Aceste proiecte pentru modernizarea capacităților de producție ale TMK-ARTROM au fost finalizate într-o perioadă destul de scurtă (5 săptămâni), costul lor total fiind de 6 milioane de euro.

“Modernizarea efectuată este pe deplin în concordanță cu strategia noastră care vizează creșterea ponderii produselor premium și creșterea flexibilității în producția țevilor de oțel pentru sortiment industrial, a declarat Adrian Popescu, directorul general al TMK-ARTROM, șeful diviziei europene a companiei. Datorită investițiilor în echipamente și introducerii tehnologiilor avansate, TMK-ARTROM își consolidează poziția în nișa producătorilor de țevi premium”.

TMK-Atrom din Slatina. Laminorul principal/ Foto: Gazeta Oltului

La ora actuală, producția Grupului TMK se comercializează, cu succes, în țările Uniunii Europene, dar și în USA, Canada, Rusia, Brazilia, Turcia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Maroc, Egipt, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 577096