Rușii au ales principalele amendamente la Constituție
26/03
Măsuri noi. Pedepse pentru încălcarea carantinei
27/03

Rusia, gata să acorde ajutor SUA în lupta împotriva coronavirusului

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov/ Foto: TASS

În caz de nevoie, Moscova este gata să ajute Washingtonul în lupta împotriva noului coronavirus, a anunțat ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, citat de TASS.

”Sunt de neacceptat afirmațiile despre neputința sistemului nostru de diagnosticare. Mai ales, când, asemenea declarații vin din partea unor comentatori care se poziționează drept experți în domeniul sănătății”, a subliniat diplomatul.

”Kiturile noastre de testare și-au confirmat calitatea superioară în China, în Iran și au fost trimise în Italia”, a spus Antonov. Americanii de rând, a continuat el, ”trebuie să știe că, dacă va fi nevoie, Rusia este pregătită să ajute inclusiv SUA, la fel cum, în repetate rânduri, s-a oferit să contribuie la stingerea incendiilor din California”, a adăugat ambasadorul rus.

Potrivit spuselor sale, pandemia de Covid-19 reprezintă ”o amenințare globală, ce reclamă un răspuns comun”. ”Încercările (mai multor mijloace de informare în masă americane) de a folosi situația extraordinară internațională în interese conjuncturale înguste sau pentru propriul PR nu suportă critici”, a afirmat Antonov. ”Considerăm că a venit timpul să renunțăm la logica învechită a gândirii de bloc și să luptăm împreună împotriva provocărilor la adresa omenirii”, a adăugat el.

În mesajul său, ambasadorul arată că o serie de mijloace de informare în masă din SUA încearcă să mute atenția opiniei publice de la situația legată de coronavirus din Statele Unite, la situația din Rusia.

”Ne neliniștește apariția informațiilor false din mass-media americană despre o așa-zisă activitate ineficientă a Guvernului Rusiei în lupta împotriva noului tip de pneumonie”, a arătat diplomatul. <<Se fac referiri absurde la niște ”pseudospecialiști”, care se bazează în judecățile lor doar pe scoaterea din context a declarațiilor responsabililor ruși>>. ”Sar în ochi tentativele grosolane de a transfera atenția opiniei publice din SUA de la dificila situație generată de coronavirus în țară la situația din alte state. Totul se face cu stângăcie, grosolan și cu multiplicarea minciunilor”, a constatat ambasadorul rus.

Diplomatul a amintit că, din momentul apariției primelor cazuri importate de infecție, Guvernul Rusiei a adoptat măsuri ferme de stopare a răspândirii virusului. ”Faptul că, în Rusia, numărul de contaminați cu Covid-19 se află la un nivel fără precedent de mic, vorbește despre eficiența acțiunilor întreprinse de conducerea Rusiei. Nimeni nu ascunde gravitatea problemei”, a atras el atenția, subliniind că Guvernul afișează transparență și determinare în a pune capăt amenințării apărute.

Potrivit datelor Universității John Hopkins, care ține evidența pe baza datelor puse la dispoziție de autoritățile federale și locale, în SUA s-au înregistrat peste 55.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus. Au decedat peste 1000 de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 462684