Rusia: Schema de vindecare a formei grele de coronavirus
07/04
Rusia oferă OMS 1 milion de dolari pentru lupta împotriva coronavirusului
07/04

Se va stabili numărul celor imuni la coronavirus

Foto: RIA Novosti

Rospotrebnadzor (Serviciul Rus pentru Protecția Consumatorului, n.r.) intenționează să stabilească numărul rușilor care au dezvoltat deja imunitate la coronavirus, relatează cotidianul ”Rossiiskaia Gazeta”.

Șefa instituției, Anna Popova, a declarat că, în acest sens, colectivul pe care îl conduce va efectua un studiu al populației. Se va folosi un nou sistem de testare, capabil să identifice anticorpii la infecția cu coronavirus. Noul dispozitiv va fi experimentat săptămâna viitoare de Rospotrebnadzor.

Popova a explicat că este foarte important să înțelegem ce se întâmplă acolo unde se înregistrează o largă răspândire a infecției (la Moscova și în Regiunea Moscovei), dar și acolo unde nu a ajuns virusul. Din aceste informații, se pot trage concluzii despre cât este și cât nu este protejată populația, a spus Popova. La aproximativ 10 zile de la demararea studiului, vom reuși să colectăm și să studiem datele referitoare la imunitatea rușilor la coronavirus, a adăugat ea.

S-a anunțat că, în iunie, Centrul ”Vektor” din Novosibirsk este gata să înceapă testarea noului vaccin împotriva covid-19 pe oameni. La experiment ar putea participa 60 de voluntari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 516010