Ministrul Novak: Aprilie 2020, cea mai grea lună din istorie pentru industria petrolieră
29/04
În Rusia, vârful epidemiei se calculează cu ajutorul inteligenței artificiale
30/04

Pandemie. Putin, despre Jack London și o alegere morală a rușilor

Foto: Biroul de presă al Kremlinului

Pe fondul răspândirii noului coronavirus, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat viața oamenilor drept prioritate absolută, amintindu-le concetățenilor săi despre nuvela lui Jack London, ”Dragoste de viață”, relatează ”Izvestia”.

Marți, adresându-se guvernatorilor, în cadrul unei videoconferințe, liderul rus a criticat ideea de a proteja economia țării călcând peste cadavre. Potrivit afirmațiilor sale, o astfel de sugestie înseamnă, practic, întoarcerea la cruzimea și barbaria din vremurile când, în Sparta, bolnavii și neputincioșii erau aruncați de pe stânci.

Șeful statului a amintit despre emoționanta până la lacrimi nuvelă ”Dragoste de viață”, a scriitorului Jack London, care povestește despre un trib de amerindieni care și-a abandonat bătrânii deveniți o povară.

”Copiii le lăsau niște mâncare și plecau, lăsându-și părinții la voia fiarelor, lăsându-i să moară. Iar un tată bătrân, rămas singur lângă foc, a crezut până la sfârșit și a sperat că, la un moment dat, copiii se vor întoarce la el”, a arătat Putin.

El a arătat că, fără îndoială, partea economică este importantă, dar, după exemplul strămoșilor, poporul rus a învățat să facă altă alegere morală. ”De o mie de ani, Rusia trăiește cu valori precum întrajutorare, susținere reciprocă, solidaritate. Iar, astăzi, aceste valori sunt principalul pilon al statalității noastre”, a subliniat președintele rus, exprimându-și convingerea că, pentru majoritatea absolută a rușilor, esențiale sunt oamenii și viața lor, altă opțiune fiind inacceptabilă.

Putin a adăugat că de responsabilitatea întregului popor depinde soarta persoanelor apropiate, soarta multor altor oameni.

Ultima oră: În ultimele 24 de ore, în Rusia, au fost înregistrate 5 841 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 – față de 6 411, cu o zi înainte.

În total, Rusia numără 99 399 de persoane infectate cu Covid-19. Au decedat 972 de pacienți și s-au însănătoșit 10 286.

Graficele de răspândire a Covid-19 în Rusia, prezentând numărul de îmbolnăviri în fiecare zi: în Rusia, per total (culoarea albastră), la Moscova (culoarea roșie) și în Rusia, fără Moscova (culoarea galbenă)/ Foto: rambler.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 580162