Șantaj politic: NATO și UE, criticate în Rusia
03/05
Cronica pandemiei, Rusia a înregistrat un nou număr record de îmbolnăviri pe zi
03/05

Simțul umorului, influențat de noul coronavirus

Desen: apostroohe.ua

Răspândirea virusului SARS-CoV-2 a generat în întreaga lume o adevărată epidemie de umor, a constatat antropologul digital Daria Radcenko, expertă a cabinetului de consultanță KB Strelka, firmă specializată în soluții urbane complexe și planificare, scrie Lenta.ru.

Radcenko a precizat că umorul vizează nu atât pericolul generat de epidemia în sine, referindu-se mai degrabă la regulile de carantină, la practicile de igienă, la munca și învățământul la distanță.

”De fapt, apar texte ca reacție nu la epidemie însăși, ci la metodele de protecție pe care le aplicăm. Sub ochii noștri, se formează o normă și, din moment ce aceasta este una nouă, nu suntem toți de acord cu ea și încă nu este clar cum vom trăi în aceste condiții noi. Astfel, umorul devine o metodă de experimentare a lor”, a explicat Radcenko.

Specialistul a arătat, de asemenea, că, de regulă, în timpul unor mari evenimente, se pune în mișcare producția masivă de bancuri. Aceasta pentru că, în astfel de cazuri, când are loc ceva neobișnuit, oamenii simt nevoia să se unească.

”Asta înseamnă că toți suntem la curent cu aceleași și aceleași fapte, cu toții avem o singură agendă, ceea ce este important. Avem valori comune, norme comune, deci râdem împreună de aceleași lucruri”, a adăugat expertul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 580133