Covid-19. Cum se simte premierul Rusiei
03/05
Rusia a răspuns Ucrainei la acuzațiile legate de ancheta tragediei din Odessa
04/05

Pandemia Covid-19. Cum va ieși Rusia din această încercare? Din însemnările astrologului Sergiu Bălan

Foto: coronavirus-tracking.ru

Mai nimeni nu a putut prevedea evenimentul nefast (despre care, probabil, cândva, ne vom întreba – vorba filmului – “A fost sau nu a fost?” – dacă e să luăm în calcul multiplele teorii vehiculate) care ne-a dat, tuturor, viaţa peste cap. Deocamdată, constatăm că ceva se întâmplă, că există o infecţie virală cu un agent microbian agresiv, că există decese. La nivel mondial vorbim despre pandemie, la nivel local despre epidemie. Unele ţări se descurcă mai bine, altele mai puţin bine.

Să analizăm evoluţia epidemiei de Covid-19 în Federaţia Rusă. Casa a VI-a (a sănătăţii publice) din harta astrală a Rusiei are cuspida în Vărsător, fiind patronată de Uranus. În plus, casa cu pricina se întinde şi pe teritoriul Peştilor – 23 de grade, ceea ce nu este puţin şi trebuie luat în considerare. Astfel, putem spune că sănătatea ruşilor este guvernată de Uranus şi de Neptun (patronul Peştilor). Secundar, pentru Peşti, se mai pot lua în calcul Venus şi Jupiter (patroni prin exaltare). Şi, foarte important, trebuie urmărit Mercur, care guvernează zodia natală (Gemeni), Ascendentul (Fecioara) şi casa a VI-a, în general.
La data declanşării epidemiei Covid-19 în Rusia – 31 ianuarie 2020 (când a fost anunţat primul pacient infectat cu Covid-19), Mercur (care semnifică şi aparatul respirator) tocmai intrase în casa a VI-a, acţionând ca şi declanşator a infecţiei respiratorii virale; cuadratura cu Mercur natal din casa a IX-a (a străinătăţii) arată originea externă a problemei. La aceeaşi dată, Venus tranzita, şi ea, aceeaşi casă a sănătăţii, prevestind cheltuielile pe care statul rus le va face pentru a gestiona cat mai eficient epidemia (Venus, stăpână peste casa a II-a a resurselor din Balanţă).
Jupiter tranzita casa a IV-a (a poporului), ceea ce reprezintă, din start, o protecţie importantă. Fiind în Capricorn, exprimă rigoarea măsurilor care s-au luat rapid, având în vedere că Rusia şi China au o graniţă comună generoasă, iar relaţiile economice sunt foarte bune.
Uranus explică foarte bine caracterul atipic al epidemiei de Covid-19 în Rusia, evoluţia extrem de favorabilă [la nivel mondial, Rusia stă cel mai bine la parametrul decese înregistrate la milionul de locuitori (doar 8), comparativ cu SUA (200), Italia (475), Spania (537), Anglia (414), etc.], în ciuda tranzitului actual prin casa a VIII-a, asociată deceselor. Această evoluţie poate fi pusă pe seama trigonului lui Uranus în tranzit cu Uranus natal din casa a IV-a (a poporului), aspect care, iată, funcţionează ca o protecţie! Adăugăm trigonul cu Neptun natal din aceeaşi casă a IV-a (credinţa, speranţa pe care ruşii le-au avut întotdeauna). Aceeaşi credinţă, acelaşi spirit creştin care a făcut Rusia să ajute ţări aflate în dificultate, cu materiale sanitare, cu echipamente, cu specialişti. În total, 38 de ţări au cerut şi au primit ajutor din partea Rusiei, pentru lupta împotriva Covid-19.
Neptun (care semnifică epidemia, propagarea virală) tranzitează chiar casa a VI-a (a sănătăţii). Pe de o parte, el face o cuadratură cu Soarele natal al naţiunii ruse (aspect de lezare), pe de alta, face un trigon cu Pluton natal din casa a II-a – semn că Rusia dispune de toate resursele (materiale şi umane, inclusiv de putere interioară) pentru a depăşi cu bine această provocare – şi altul cu Jupiter natal din casa a X-a (a conducătorului, guvernului), semnificând excelenta gestionare a crizei de către guvernanţii ţării [să reamintim faptul că preşedintele Putin a dispus, începând cu 22 ianuarie, închiderea graniţei cu China, iar, din 30 ianuarie (cu o zi înainte de declararea primului infectat cu Covid-19), scanarea termică în avioane şi în aeroporturi]. În Rusia, au fost luate, în avans, măsuri pe care alte ţări europene le-au luat când înregistrau, deja, mai mulţi morţi!

De ce Rusia va ieşi cu bine din această experienţă care solicită, practic, tot mapamondul? Pentru că, natal, dispune de Venus în casa a VIII-a (a bolilor grave şi a morţii), ceea ce semnifică o evoluţie fastă, fără pierderi în vieţi omeneşti atât de mari pe cât, teoretic, ar fi de aşteptat. Numărul total al celor vindecaţi este de 16.639, iar cel al deceselor de 1280. Mai mult, Venus face aspecte foarte bune cu Axa Destinului în tranzit pe casele a X-a (conducătorul) şi a IV-a (poporul), facilitând cooperarea celor două entităţi, cu rezultate benefice. Pluton, semnificatorul infecţiei virale, se supune disciplinei lui Saturn (prin conjuncţie) şi, împreună, fac trigoane şi sextile care reflectă rezistenţa poporului, capacitatea de a îndura, de a fi disciplinat (trigon cu Ascendentul), structura fizică şi cea interioară robuste, colaborarea, schimbul de experienţă cu medici şi cercetători din străinătate (trigon cu Mercur din casa a IX-a). Toate aceste aspecte se reflectă în măsurile pe care guvernanţii le-au întreprins – închiderea graniţelor, carantina, autoizolarea, numărul mare de testări (4,1 milioane teste în Rusia, faţă de 1,1 mil. – în Franţa, 1.4 mil. – în Spania, 2 mil. – în Italia, 1,2 mil. – în Anglia, etc.), cercetările intensive pentru obţinerea unui vaccin, aplicarea mai multor scheme de tratament pentru identificarea celei optime, măsurile economice de sprijinire a populaţiei, organizarea spitalelor, etc. Sistemele de testare ruseşti au ajuns în multe alte ţări ale lumii.
Ultimele două zile (2 şi 3 mai) au fost înregistrate creşteri ale numărului de nou infectaţi – 9.623 la 2 mai, 10.633 la 3 mai. Astrologic vorbind, este posibil ca acest vârf să se datoreze opoziţie Mercur/Soare în tranzit cu Pluton natal. Teoretic, vor mai fi 3-4 zile (maxim) de creştere, după care, aspectul se dizolvă treptat şi începe regresul. Începând cu 6 mai, Marte va intra în casa a VI-a, stimulând acţiunile de gestionare a crizei. Este clar că armata rusă va fi la înălţime, făcând figură frumoasă pe frontul luptei împotriva pandemiei.
Este interesant de urmărit care va fi evoluţia la nivel internaţional în perioada retrogradării lui Venus prin Gemeni (semnul care guvernează plămânii), între 13 mai – 25 iunie, mai ales că, parţial, se suprapune şi retrogradarea lui Mercur, stăpânul Gemenilor. Rusia va fi foarte activă în plan internaţional (Venus în casa a IX-a a străinătăţii, a contactelor diplomatice) şi, la un moment dat, va avea, foarte probabil, rol de arbitru internaţional.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 683575