Senator rus: Teritoriile pe care Ucraina le-ar putea pierde
18/05
Cronica pandemiei în Rusia, 18 mai: cea mai mică creștere din ultimul timp
18/05

Expert militar: Rusia s-ar putea trezi dezarmată în fața SUA

În cadrul discuțiilor privind prezența armelor nucleare în Europa, baza americană din Deveselu intră, din când în când, in centrul atenției experțiilor militari/ Foto: illusztracio

Posibila desfășurare a arsenalului nuclear al Statelor Unite în Polonia ar amenința securitatea Rusiei și punctele ei strategice, a apreciat colonelul în rezervă, expertul militar Aleksandr Jilin, citat de URA.RU.

”Desfășurarea armamentului de atac american în Polonia și în alte țări din Europa de Est este ceva mai mult decât real. Face parte din mentalitatea anglo-saxonilor”, a arătat Jilin.

Expertul militar a amintit că SUA dispun, deja, de armament periculos pe teritoriul unui alt satelit est european al Washingtonului – România. Instalațiile amplasate acolo pot efectua lansări de rachete nucleare. ”Pentru noi, timpul de zbor este supercritic”, a afirmat Jilin.
Mai mult, în SUA ar putea apărea un sistem capabil să scoată din funcțiune sateliții rusești și sistemul rusesc de control al armelor nucleare.

”Dacă vi se deconectează centrul de comandă al rachetelor nucleare, oricine poate să facă orice cu voi. Poate fi lansat un atac nuclear limitat. Poate să nu fie lansat, ci dat un ultimatum”, a declarat expertul.

În opinia lui, în replică la eventuala amplasare a forțelor nucleare ale SUA în Polonia, Rusia trebuie să-și expună cerințele la NATO și să-și modifice doctrina militară. Dacă apare suspiciunea că sistemele sunt desfășurate pentru un atac asupra Rusiei, trebuie lansat un atac preventiv și mortal – asupra sistemelor respective și asupra statelor majore care au dat acel ordin.

Rambler amintește că ambasadorul Statelor Unite în Polonia, Georgette Mosbacher, a afirmat că Polonia ar putea găzdui pe teritoriul ei armament nuclear american, aflat acum în Germania, în cazul în care Berlinul ar dori să scape de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 516011