Rosarhiv a deschis accesul la documente despre al Doilea Război Mondial
22/05
Rusia a dat în exploatare prima centrală nucleară plutitoare
23/05

Tratatul Cer deschis. Riabkov: Rusia este gata de dialog cu SUA

Foto: TASS

Rusia este gata să negocieze cu Statele Unite viitorul Tratatului Cer deschis, dar nu în condițiile ridicate de Washington, a declarat vice-ministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

”Condițiile formulate de Statele Unite, în decizia lor de a ieși din tratatul respectiv, sunt absolut inacceptabile, categoric inacceptabile. Sunt absurde, lipsite de orice fundament”, a declarat Riabkov în cadrul unei lecții organizate în regim online pentru participanții la Fondul pentru diplomație publică ”A.Gorciakov”.

În opinia diplomatului, americanii aplică acum schema folosită în vara anului 2019, cea cu retragerea unilaterală din Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mică de acțiune (INF).

”Ieri și astăzi observăm aceeași abordare și reluarea acelui model de comportament față de Tratatul Cer deschis”, a constatat el.
Riabkov este convins că americanii s-au înscris pe drumul demontării arhitecturii securității internaționale, ceea ce subminează stabilitatea strategică a lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 516029