Vaccin anti-Covid. În iulie vor fi anunțate rezultatele testelor clinice
23/05
Declarația Ministerului de Externe rus cu privire la decizia SUA de retragere din Tratatul Cer deschis
23/05

Doctorul Miasnikov: Cauzele ”miracolului rusesc” din timpul epidemiei

Doctorul Aleksandr Miasnikov

Doctorul Aleksandr Miasnikov/ Foto: lenta.ru/ YouTube

Cauzele mortalității scăzute provocate de coronavirus ar putea fi, în Rusia, microbiomul populației (micribiom este totalitatea microorganismelor care populează corpul uman – n.r.), nivelul ridicat de vaccinare sau sistemul spitalicesc dezvoltat, a declarat medicul Aleksandr Miasnikov, șeful Centrului de informare privind monitorizarea epidemiei de coronavirus.

Miasnikov a subliniat că nu poate indica o cauză exactă a nivelului scăzut de mortalitate provocată de Covid-19 în Rusia și pe care tot el l-a numit ”miracolul rusesc”. Dar a formulat câteva supoziții.

”Poate fi BCG (bacilul Calmette-Guerin, vaccinul împotriva tuberculozei – n.r.), obligatoriu în Rusia, poate fi microbiomul nostru, nivelul de vaccinare”, a enumerat medicul.

În același timp, el nu a exclus altă posibilă cauză a mortalității scăzute – spitalizarea la timp a pacienților, grație numărului mare de paturi de spital disponibile. ”Pe ansamblu, este un volum mare de spitale. La noi, paturile de spital sunt răspândite în toată țara, sunt mult mai multe pe cap de locuitor decât în Europa”, a explicat Miasnikov.

Miasnikov a constatat, totodată, că o mortalitate scăzută se observă nu numai în Rusia, dar și în statele fostului URSS, în ansamblul lor. Medicul a subliniat că datele statistice nu sunt denaturate în Rusia.

Potrivit vice-premierului Tatiana Golikova, nivelul de mortalitate cauzată de Covid-19 este, în Rusia, de 7,5 ori mai mic decât indicii medii mondiali. Iar principala cauză o constituie, în opinia ei, spitalizarea rapidă a pacienților.

La rândul lui, directorul Centrului  de cercetare epidemiologică și microbiologică”N.Gamaleia”, Aleksandr Ghințburg, a explicat mortalitatea scăzută prin imunitatea colectivă a rușilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 516015