Rusia a dat în exploatare prima centrală nucleară plutitoare
23/05
Doctorul Aleksandr Miasnikov
Doctorul Miasnikov: Cauzele ”miracolului rusesc” din timpul epidemiei
23/05

Vaccin anti-Covid. În iulie vor fi anunțate rezultatele testelor clinice

Foto: Izvestia

Primele rezultate ale testelor clinice efectuate în Rusia pentru un vaccin împotriva coronavirusului vor apărea la începutul lunii iulie, a anunțat directorul adjunct al Institutului de Cercetare al Rospotrebnadzor, Aleksandr Gorelov, scrie ”Izvestia”.

”Ținând cont de faptul că testele pe voluntari au fost deja efectuate, analiza rezultatelor durează cam 30-45 de zile. La noi în țară, primele rezultate vor apărea la începutul lunii iulie și vor arăta dacă strategia aleasă de oamenii de știință a fost corectă sau incorectă”, a spus expertul rus.

Potrivit precizărilor sale, securitatea vaccinului se formează în câteva etape, inclusiv pe durata lungilor teste pe diferite animale și numai după aceea pe oameni.

Vineri, academicianul Aleksandr Ghințburg, directorul Centrului ”N.F. Gamaleia” de cercetare epidemiologică și microbiologică, a anunțat că vaccinul a fost testat pe angajații institutului. Printre aceștia s-au numărat inclusiv experții care au lucrat la dezvoltarea vaccinului, organizatorii testelor preclinice și tehnologii centrului.

Nu au existat efecte secundare, a precizat Ghințburg. În același timp, doctorul în științe medicale, Anatoli Alștein, a catalogat vaccinul ca fiind de perspectivă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 516039