Aleksei Kudrin: Nivelul producției de petrol nu va scădea în Rusia
25/05
Medicamente periculoase pentru bolnavii de Covid-19
26/05

În Occident, are loc o catastrofă medicală, iar occidentalii numără, nevoie mare, morții de Covid din Rusia!

Foto: kp.ru

Jurnaliștii și politicienii străini folosesc chiar pandemia noului coronavirus pentru propagandă anti-rusă

Mass-media occidentală – mai ales ziarul britanic Financial Times – a izbucnit în articole, precum că “Rusia subestimează numărul morților de coronavirus”. Dar, care este, într-adevăr, situația, inclusiv acolo de unde se aud criticile?

Metoda preferată a conspiraționiștilor: “Autoritățile ascund totul”.

În urmă cu două luni, reporterii postului american CNN au afirmat exact contrariul: “Strategia Moscovei de a combate epidemia este eficientă”; au lăudat sistemul rusesc de testare și practica de combatere a știrilor false, fake-news. De altfel, atunci, mass-media occidentală era preocupată de rezolvarea unor altor sarcini: să-l lovească pe Trump pentru “lupta ineficientă împotriva Covid-19” – de dragul unei astfel de cauze sfinte, Kremlinul ar putea fi chiar lăudat, măcar o singură dată.

Dar, acum, râul a revenit la cursul său obișnuit, iar rușii sunt din nou răi: chipurile, denaturează statisticile mortalității de ”coroană”. Dovezile sunt simple, în spiritul teoriilor conspirației de pe site-urile web marginale: “Autoritățile (în acest caz, cele ruse) ascund totul”.

În direcția inversă, ceea ce este caracteristic, această logică nu funcționează – în presa britanică nu apar (nu se știe de ce) articole de genul “Guvernul britanic a ascuns, față de popor, adevărul privind cazul Skripal”.

Între timp, în presa mondială apar tot felul de statistici în afara standardelor. Un fapt medical: în fosta țară socialistă RDG, numărul de îmbolnăviri cu ”ciuma-2020” este de aproape două ori mai mic decât în Germania de Vest. Poate că, de asemenea, autoritățile ascund cifrele reale (în timp ce, în landurile “capitaliste”, se pare că le este rușine și vorbesc doar adevărul)?

Dar, să trecem direct la cifre.

Italia: cauza mortalității – prăbușirea sistemului de asistență medicală

Înainte de momentul în care s-a declanșat alarma cu privire la coronavirus, acest sistem funcționa, deja, la 150% din potențialul său, în special, în clinicile de stat din Lombardia și Veneto ” (în nordul țării, unde era cel mai sever focar – n.r.).

“Nu ne ajung investițiile de 10 miliarde de euro și cei 47 000 de angajați – preponderent personal medical inferior, precum și medici și personal tehnic – nici pentru a asigura prestarea serviciilor de bază.”

“În perioada dintre 2012 și 2017 [în Italia], au fost desființate 759 de secții din spitale și, acum, numărul de paturi este de 3,2 la mia de locuitori, comparativ cu șase paturi, în Franța și opt, în Germania.”

Într-adevăr, ne uităm la datele privind RFG – raportul dintre bolnavi și morți este complet diferit (în mii de persoane): 176 la 8. Pentru Italia, acest raport este 224 la 31. De asemenea, avem de-a face (în cazul Germaniei) cu falsificarea statisticilor cu scopul de a micșora numărul de morți – sau, pur și simplu, diferența este în strategia Berlinului și a Romei?

Marea Britanie: 22 000 de cei ”în plus” au murit în casele de bătrâni

”Până în prezent, potrivit cifrelor oficiale, în Regatul Unit, au murit de Covid 34.000 de oameni.

În acest context, casele de bătrâni se transformă în adevărate focare de deces, deoarece persoanele în vârstă oricum sunt cea mai vulnerabilă categorie, iar, într-o situație de criză, personalul medical nu le poate oferi chiar întotdeauna îngrijiri adecvate. Potrivit datelor oficiale, până la începutul lunii mai, peste 8 300 de clienți ai unor astfel de instituții au murit din cauza coronavirusului (și acest lucru se referă doar la Anglia, fără a ține cont de celelalte părți ale Regatului Unit). Statisticile sunt furnizate chiar de companiile operatoare ale caselor de bătrâni. Mai mult, se pare, le furnizează, distorsionându-le într-o lumină favorabilă lor…

Oamenii de știință britanici au analizat întregul corp de date privind mortalitatea din casele de bătrâni, după ce au studiat împrejurările în care pensionarii au murit, în ultimele luni, “din alte motive”. S-a dovedit că numărul real de decese cauzate de pandemia de coronavirus (inclusiv cazuri indirecte în care, de exemplu, un pacient nu poate ajunge la spital, deoarece toate paturile sunt deja ocupate) este aproape de două ori mai mare. Și pot face până la 22 000 de oameni. Încă o dată: aceasta este doar în partea centrală a Marii Britanii și numai în rândul locuitorilor din casele de bătrâni – repetăm, cu date oficiale, care arată, chipurile, “34 000 de morți”, în rândul TUTUROR britanicilor.

Și, aceasta nu este o teorie a conspirației nebună de pe internet, ci un studiu al academicienilor de la London School of Economics, care este citat de mass-media engleză.

SUA: factura de tratament – până la 75.000 USD

În Statele Unite, statisticile, de asemenea, arată minuni. La New York, mortalitatea cauzată de coronavirus este de aproape 30 de ori mai mare decât în California: 55 de decese și, respectiv, 2 decese la 100 000 de locuitori. Deși, aceste teritorii sunt destul de asemănătoare: clima de coastă, gradul ridicat de urbanizare, o proporție semnificativă de migranți, administrația locală din rândul “democraților”. Avem de-a face și aici cu cazul în care “autoritățile ascund ceva”?

Ei bine, dacă vreți, într-adevăr, să auziți teoriile conspirației – există o părere că multor americani le este, pur și simplu, frică să meargă la medici și, eventual, ei îndură ”coroana” nediagnosticată (și, prin urmare, nu sunt incluși în statistici), la ei acasă.

Motivul este simplu: conform calculelor postului TV CNBC, tratamentul pentru infecția severă cu coronavirus va costa de la 42 000 la 75 000 de dolari. Teoretic, factura va fi plătită de compania dvs. de asigurări. Dar, 10% dintre americani nu au deloc asigurare de sănătate, iar 20% își pot permite doar cele mai ieftine asigurări, care nu vor acoperi o astfel de sumă. Acum, Casa Albă a promis că îi va trata pe cei bolnavi de “coronavirus” cu ajutorul subvențiilor federale, dar nu este clar cum va funcționa acest mecanism.

În sfârșit, expertiza post-mortem, cea anatomopatologică, în Statele Unite și Marea Britanie este o procedură cu plată, care nu se face în toate cazurile. Astfel, multe decese cauzate de coronavirus (dacă s-au produs pe fondul altor boli grave) pot fi, pur și simplu, neincluse în statistici.

Dimpotrivă, în Rusia, sunt supuse unei autopsii și examinării toți cei care au murit cu suspiciuni de coronavirus, iar aceste date sunt incluse în rapoartele oficiale finale.

                                                                                                                                                     (După ziarul ”Komsomolskaia Pravda”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 516019