Ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin: Declararea Rusiei drept inamic numărul unu al României contrazice Tratatului de relații prietenești dintre România și Rusia din 2003
11/06
Senator rus: În SUA a crescut ”febra sancțiunilor”
12/06

Ambasadorul Valeri Kuzmin: sistemele de sănătate din țările noastre au făcut față pandemiei

Ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin, în timpul videoconferinței de presă din 11 iunie 2020/ Foto: Vești din Rusia

Rusia nu a primit din partea României propuneri de colaborare în domeniul combaterii coronavirusului, spre deosebire de o serie de alte țări care ne-au cerut ajutor și l-au primit, a spus Ambasadorul Federației Ruse, Valeri Kuzmin, în cadrul unei videoconferințe de presă, cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei, 12 iunie.

”În Occident, unde observăm un dezastru în materie de gestionare a pandemiei, nu știu de ce, s-au îngrijorat de numărul relativ mic al cazurilor de decese, din cauza Covid-19, înregistrate în Rusia și au început să promoveze tot felul de scenarii cu privire la presupusa manipulare cu datele statistice, a spus diplomatul. Dar, Rusia nu a făcut altceva decât să aplice criteriile clare stabilite de OMS pentru calcularea cazurilor de îmbolnăviri, însănătoșiri și decese. Cauzele deceselor sunt confirmate și de rezultatele cercetărilor anatomopatologice care se efectuează, în Rusia, în fiecare caz de deces în mod obligatoriu ceea ce, se pare, că nu există în țările occidentale”.

De la începutul pandemiei, numărul persoanelor infectate de noul coronavirus, în Rusia, a ajuns la peste 494 500, dintre care peste 250 000 s-au recuperat, iar 6.358 au murit. Rusia ocupă primul loc din lume la numărul de teste efectuate la un milion de locuitori (total, peste 13 milioane de teste), a precizat șeful reprezentanței diplomatice ruse.

Este semnificativ faptul că statisticile deceselor din cauza Covid-19 din România – care sunt, în linii mari, comparabile, cu cele din Rusia, a menționat Valeri Kuzmin – nu stârnesc suspiciuni sau întrebări în Occident, dar pot însemna un singur lucru: sistemele de sănătate din cele două țări funcționează eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 579430