Fiodor Lukianov: Suprastructură în loc de bază. Ce stă în spatele protestelor din SUA?
11/06
Ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin: Declararea Rusiei drept inamic numărul unu al României contrazice Tratatului de relații prietenești dintre România și Rusia din 2003
11/06

Riabkov: De ce trebuie prelungit Tratatul START-3

Serghei Riabkov, vice-ministru al MAE rus/ Foto: TASS

Vice-ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov, a declarat că prelungirea Tratatului privind reducerea armelor strategice ofensive (START-3) va oferi timpul necesar pentru a elabora, împreună, măsurile de control asupra noilor tipuri de arme, inclusiv cele hipersonice, relatează agenția TASS.

”Cea mai simplă modalitate de a câștiga timp va fi prelungirea tratatului în vigoare și folosirea celor cinci ani suplimentari pentru a merge, poate, pe un drum mai bun”, a spus Riabkov.

Potrivit afirmațiilor sale, în Rusia, încă mai există îngrijorare în legătură cu extinderea sistemului american de apărare antirachetă și a eventualei dislocări de arme nucleare în spațiul cosmic.

Rambler amintește că Departamentul de Stat a anunțat, recent, că administrația americană analizează posibilitatea prelungirii tratatului și ia în considerare poziția Rusiei în această chestiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 742980