Ambasadorul Valeri Kuzmin: sistemele de sănătate din țările noastre au făcut față pandemiei
11/06
Maria Zaharova, despre includerea Rusiei pe lista amenințărilor pentru România
12/06

Senator rus: În SUA a crescut ”febra sancțiunilor”

Senatorul Oleg Morozov/ RIA Novosti

Febra sancțiunilor împotriva Rusiei nu va scădea prea curând în Statele Unite, motiv pentru care economia rusă trebuie repornită ținând cont de această realitate, consideră senatorul Oleg Morozov, membru al Comisiei pentru afaceri internaționale din Camera Superioară a Parlamentului rus.

Agenția Rambler menționează că grupul de lucru al deputaților republicani, majoritari în Camera Reprezentanților a Congresului Statelor Unite, a publicat un raport ce recomandă înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei. Documentul a fost elaborat de comisia de investigații a grupului republican, ce reunește 150 de membri ai Camerei Reprezentanților.

”Nu are sens să te întrebi dacă inițiativa va trece sau nu în Congres. Dacă nu asta, va fi următoare. Periodic, febra sancțiunilor va scădea și se va agrava, dar, prea curând nu va înceta. De aceea, nu congresmenii americani trebuie tratați de această febră, ci trebuie să ne ocupăm de propria țară, de economia ei, în pofida sancțiunilor”, a spus Morozov pentru RIA Novosti.

În opinia politicianului, în SUA, lupta cu Rusia nu mai este condiționată de cauze și nici de evenimente concrete.
«Motivația este una cât se poate de sinceră: ”subminăm ordinea mondială”. Iar, în mintea politicienilor americani, asta este același lucru cu însăși existența Rusiei pe harta politică a lumii», a apreciat Morozov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 580156