Ambasadorul Rusiei, convocat la MAE român, după declarația Mariei Zaharova
13/06
Lavrov, despre viitorul relațiilor dintre Rusia și UE
13/06

Submarinul crucișător ”Kniaz Vladimir”, predat Marinei militare

Foto: RIA Novosti

În componența Marinei Militare a Rusiei (VMF) a intrat submarinul crucișător atomic de importanță strategică, ”Kniaz Vladimir”. Ceremonia de arborare a drapelului s-a desfășurat ieri, de Ziua Rusiei, sub conducerea comandantului șef al VMF, amiralul Nikolai Evmenov, relatează Vesti.ru.

Potrivit precizărilor furnizate de Ministerul Apărării, submarinul purtător de rachete face parte din proiectul 955A (Borei A). Crucișătorul va servi Flota de Nord a Rusiei și va intra în componența diviziei de submarine.

Echipajul submarinului ”Kniaz Vladimir” a efectuat o pregătire susținută, cu studierea detaliată a sistemelor și armamentului din dotarea aparatului. În cadrul perioadei de instruire s-a procedat inclusiv la lansarea unei rachete ”Bulava” (Buzduganul – n.r.) din Marea Albă, în Kamceatka. Crucișătorul este echipat cu 16 rachete balistice.

”Kniaz Vladimir” a fost construit de compania ”Sevmaș”, începând din vara anului 2012. Actul de predare-primire a fost semnat la 28 mai 2020. Cneazul Vladimir, al cărui nume a fost atribuit submarinului, a fost marele cneaz creștinător al Rusiei Kievene (anul 988).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 627178