National Interest: De ce Rusia are motive să se teamă de o invazie a NATO
14/06
Coronavirus: În septembrie începe producția industrială a unui vaccin
14/06

Și schimbarea Constituției e scrisă-n stele! Din însemnările astrologului Sergiu Bălan

Foto: rusdialog.ru

Sergiu BĂLAN

Între 25 iunie-1 iulie, rușii merg la vot, pentru a se exprima în legătură cu amendamentele (cele mai importante, 34 la număr) care vor modifica Constituția Rusiei. Inițiativa modificării Constituției aparține Președintelui Vladimir Putin, iar votul este unul popular. De altfel, Ella Pamfilova, președintele Comisiei Electorale Centrale, a denumit pachetul de amendamente aduse Consituției ”Testamentul politic al lui Vladimir Putin”.
Astfel, modificările care vor fi supuse votului vizează întărirea Consiliului de Stat, dar și al Președinției. Duma de Stat va desemna premierul și o mare parte din miniștrii Guvernului (atribut al președintelui, până acum), iar Președintele va exercita controlul (îi poate demite pe aceștia). Totodată, demnitarii nu au voie să dețină altă cetățenie în afară de cea rusă. Mai sunt stipulate: primatul legilor ruse în fața legilor internaționale, interzicerea înstrăinării teritoriilor rusești (cu referire specială la Crimeea și insulele Kurile), etc. Există și numeroase garanții sociale menite să accentueze caracterul social al statului rus. De asemenea, se definește clar că este posibilă doar căsătoria heterosexuală (între un bărbat și o femeie). Și încă o modificare importantă: funcția de Președinte, de acum înainte, nu poate fi exercitată de aceeași persoană decât timp de două mandate (s-a renunțat la cuvântul ”consecutiv” din sintagma: ”nu mai mult de două mandate consecutive”). În același timp, faptul apariției, practic, a unei Constituții noi, din punct de vedere juridic, anulează mandatele prezidențiale precedente ale lui Vladimir Putin, dându-i posibilitatea să candideze, pentru postul de șef al statului, încă de două ori.
Amendamentele care vor fi votate începând cu 25 iunie se aplică Consituției în vigoare, cea adoptată în 1993, după criza constituțională rusă (între 21.09.1993 – când președintele Boris Elțân a dizolvat Parlamentul și a suspendat Constituția și 15.10.1993 – când, după revolte populare care au fost catalogate drept ”a doua Revoluție Bolșevică”, s-a hotărât organizarea unui referendum pentru o nouă Constituție). Astfel, Constituția din 1978 a fost înlocuită cu noua Constituție, la data de 12.12.1993.

Schimbarea Constituției Ruse din 1993 se vede clar în tranzitul perioadei 21.06.2020/ 1.07.2020 pe harta acesteia. Constituția din 1993, adoptată la 12.12.1993 are nativitate Săgetător (semnul legii și al Legislativului); Soarele este conjunct cu Luna (aspect de Lună Nouă), cu Mercur și cu Venus (aștri implicați, și ei, în acest demers – Mercur are de-a face cu actul oficial, cu comunicarea, iar Venus, ca patron al Balanței, are și atribuții juridice), plus Marte (care adaugă un plus de forță pentru Președinte). Mai mult, Axa Destinului este plasată pe Axa Săgetător/Gemeni.
Tranzitul perioadei amintite aduce aspecte foarte interesante: Axa Destinului tranzitează exact aceleași semne, Gemenii și Arcașul, iar Lilith din Berbec se pupă amical cu Lilith natal din harta Constituției din 1993 (la 1 iulie, când se vor contabiliza voturile, conjuncția este la orb fix). Este clar că momentul unei schimbări este scris în stele și trebuie doar materializat. Berbecul semnifică începutul, iar un tranzit pe acest semn va deschide, întotdeauna, un nou ciclu de evoluție socială.
Cel mai important este faptul că demersul are loc pe un aspect retrograd și anume pe cel al lui Mercur retrograd. Va afecta acest tranzit votul? Nu, fiindcă datele în care se exprimă acest vot pentru modificările aduse Consituției au fost, deja, schimbate de mai multe ori (pe considerente de pandemie).

Și pe harta Rusiei, tranzitul zilelor de vot arată schimbarea care va interveni. Astfel, Soarele și Mercur se apropie de Jupiter natal din Rac, casa a X-a (a conducătorului), garantând, practic, reușita Președintelui Putin. Apoi, conjuncția Jupiter/Pluton în tranzit cu Saturn natal, în casa a IV-a (a țării, a poporului), explică modificările referitoare la cetățenia demnitarilor, cât și schimbarea, în sine, a legii fundamentale a statului rus. Pluton este un astru reformator și nu se poate spune că nu se va acționa astfel. Venus (bunăvoința) în tranzit face conjuncție cu Mercur natal în casa a IX-a (a legilor) și, împreună, trimit trigoane prietenoase la Luna natală (poporul) – aspect care exprimă clar garanțiile sociale stipulate în amendamente.

După cum se observă, stelele predispun inclusiv evoluția legilor de pe pământ. Important este ca cineva priceput să le recepționeze mesajul și să-l transpună în practică. Asta a făcut Vladimir Putin!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 905551