Viaceslav Volodin a descris viitorul Rusiei după Putin
18/06
Cele mai corupte regiuni ale Rusiei
19/06

The National Interest a publicat articolul lui Putin despre istoria celui de-al Doilea Război Mondial

Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a scris, pentru revista americană The National Interest, un articol dedicat istoriei celui de-al Doilea Război Mondial. Materialul publicat se intitulează “Lecțiile faptelor istorice ale celei de-a 75-a aniversări a celui de-al Doilea Război Mondial”. Versiunea în limba rusă este postată pe site-ul oficial al Kremlinului și publicată în cotidianul ”Rossiiskaia Gazeta”.

Agenția TASS a extras principalele teze ale articolului:

• Uniunea Sovietică și Armata Roșie au avut o contribuție determinantă la înfrângerea Germaniei naziste, scrie liderul de la Kremlin. Președintele a amintit că pierderile URSS în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei s-au ridicat la aproape 27 de milioane de oameni.

• Toate marile puteri au fost, într-o oarecare măsură, responsabile pentru izbucnirea războiului. Principalii factori care “au predeterminat cea mai mare tragedie din istoria omenirii au fost egoismul statelor, lașitatea, politica de împăciuire a agresorului a cărui forță era în creștere, precum și lipsa de dorință a elitelor politice de a căuta un compromis, a spus Putin.

• Țările occidentale au contribuit la dezlănțuirea, de către Germania nazistă, a celui de-al Doilea Război Mondial, a scris președintele Rusiei. Tratatul de la Versailles a devenit un simbol al nedreptății, pentru Germania. Documentul presupunea că țara “va fi obligată să plătească reparații incredibile aliaților occidentali”, a menționat Putin. Tocmai “umilirea națională” a Germaniei a devenit “terenul fertil” pentru creșterea stărilor de spirit radicale.

• Președintele afirmă că nu există documente de arhivă care să dovedească faptul că URSS a avut un plan de a ataca Germania, cu scop preventiv.

• Putin îndeamnă toate țările să accelereze procesul de desecretizare a arhivelor din perioada antebelică și din cea de război. Rusia este gata pentru o amplă colaborare internațională în această privință, subliniază șeful statului.

• Putin califică drept periculoasă apariția în Occident a revizionismului istoric privind rezultatele războiului. Acest lucru denaturează în mod grosolan și cinic înțelegerea principiilor dezvoltării pașnice, consfințite la conferințele de la Yalta și de la San Francisco, subliniază Putin.

• Președintele Rusiei cere țărilor să păstreze și să îmbunătățească sistemul postbelic al relațiilor internaționale.

• Summitul celor cinci state membre ONU – Rusia, China, Franța, Statele Unite și Marea Britanie va confirma spiritul de alianță, născut și dezvoltat în anii celui de-al Doilea Război Mondial, arată Putin.

Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 580138