Vladimir Putin: 75 de ani de la Marea Victorie. Răspunderea noastră comună față de istorie și viitor (I, II, III, IV, V)
22/06
Un minut de tăcere, în întreagă Rusia – Video în direct
22/06

La 22 iunie, în Rusia are loc acțiunea națională „Lumânarea Memoriei” (VIDEO)

Astăzi, în Ziua Memoriei și Durerii, președintele Vladimr Putin a participat la acțiunea ”Lumânarea Memoriei” din principala Catedrală a Forțelor Armate ale Rusiei din Parcul Patriot de lângă Moscova/ Foto RIA Novosti

În fiecare an, la 22 iunie, în Ziua Memoriei și Durerii, se desfășoară acțiunea “Lumânarea Memoriei”, dedicată aniversării începutului Marelui Război pentru Apărarea Patriei, la 22 iunie 1941. În această zi, pe toate întinderile Rusiei, sunt aprinse lumânări în memoria tuturor celor care au murit în timpul războiului.

Acțiunea “Lumânarea Memoriei” a avut loc și pe teritoriul Catedralei principale a Forțelor Armate ale Rusiei, recent sfințite. Aici au sosit președintele rus Vladimir Putin, ministrul Apărării Serghei Șoigu și Patriarhul Kirill.

După discursurile Patriarhului Kirill și ale lui Putin, a avut loc o slujbă de pomenire, condusă de Patriarhul Kirill, cei prezenți omagiind memoria celor care au murit în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Putin a declarat că memoria despre Marelui Război Patriotic este “absolut sfântă”. “Generația de astăzi a soldaților și ofițerilor își păstrează fidelitatea față de tradiții, îndeplinind demn toate sarcinile stabilite. Știm că capacitatea de apărare și securitatea statului sunt asigurate în mod solid”, a spus Vladimir Putin.

Catedrala și Muzeul militar au fost ridicate în Parcul ”Patriot” de lângă Moscova, cu prilejul celei de-a 75-a aniversări a victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Era planificat să se organizeze o ceremonie de deschidere de Ziua Victoriei, 9 mai, dar, evenimentul a trebuit amânat din cauza pandemiei coronavirusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 946735