Șeful Informațiilor Externe, Serghei Narîșkin: Interesele naționale sunt și trecut
23/06
Corneliu Vlad: Putin vrea să termine cu “carantinizarea” marilor puteri
23/06

MAE rus: Detalii ale negocierilor cu SUA, de la Viena

Clădirea MAE rus din Piața Smolenskaia din Moscova/ RIA Novosti

Clădirea MAE rus în Piața Smolenskaia din Moscova/ RIA Novosti

În cadrul consultărilor de la Viena, Moscova și Washingtonul au analizat prelungirea Tratatului privind reducerea armelor strategice ofensive (START-3), precizează Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, într-un comunicat preluat de presă.

La negocieri, delegația rusă a fost condusă de viceministrul de Externe, Serghei Riabkov, cea americană, de emisarul special al președintelui SUA, Donald Trump, pentru controlul armelor, Marshall Billingslea.

Potrivit MAEl rus, în conformitate cu mandatele încredințate de președinții celor două state, a fost continuată analiza perspectivelor controlului asupra armelor, inclusiv chestiunea legată de prelungirea START-3 și de menținere a stabilității în condițiile încetării Tratatului privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune, INF. De asemenea, părțile au purtat un dialog complex referitor la rezolvarea problemelor din sfera securității internaționale.

Comentând întrevederea de la Viena, Billingslea a catalogul discuțiile purtate drept foarte pozitive. Într-o postare pe Twitter, el a notat caracterul constructiv al primei runde de negocieri. Potrivit precizărilor sale, a fost abordat un spectru larg de probleme referitoare la tematica nucleară. S-a convenit organizarea unei a doua runde de consultări.

Tratatul START-3 a fost semnat în 2010, el fiind, în prezent, singurul acord în vigoare dintre Rusia și SUA în domeniul limitării înarmării. Documentul expiră în februarie 2021. Anterior, președintele Donald Trump și-a exprimat dorința de a elabora un nou acord, dar trilateral, între Rusia, China și SUA. Beijingul a refuzat însă, amintește ”Rossiiskaia Gazeta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 784313