Duma de Stat va verifica orice încercare de influențare externă a votului constituțional
24/06
Sunt anunțate noi măsuri pentru susținerea cetățenilor și a mediului de afaceri
24/06

Putin: Rusia este deschisă pentru un sistem comun de securitate în lume

Foto: kremlin.ru

Rusia este deschisă la dialog privind crearea unui sistem comun de securitate în lume, a declarat președintele Vladimir Putin în intervenția sa de la parada militară, dedicată celei de-a 75-a aniversări a victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, relatează presa rusă.

24 iunie 2020. Parada militară din Piața Roșie, Moscova/ Foto: TASS

”Știm, iar, în fața provocărilor cu care se confruntă astăzi planeta, simțim, într-un mod cu totul special, cât de valoros este omul. Visele lui, bucuriile, speranțele, o viață pașnică, liniștită și creativă. Înțelegem cât de importantă este întărirea prieteniei, a încrederii între popoare și suntem deschiși la dialog și colaborare pe cele mai actuale probleme ale agendei internaționale. Printre aceste probleme se numără și crearea unui sistem de securitate comun și sigur, de care are atâta nevoie lumea modernă, complexă și într-o permanentă și vertiginoasă schimbare”, a spus Putin, citat de RIA Novosti.

”Numai împreună o vom putea apăra de amenințările periculoase”, a subliniat președintele Putin, salutându-i, totodată, pe ”prietenii noștri, oaspeți din diferite țări, care au venit la Moscova pentru a-i onora pe toți cei care au apărat pacea pe planetă”.

La parada au participat peste 14 000 de militari din 13 țări, 234 de unități de echipament militar istoric și modern, precum și 75 de aeronave.

24 iunie 2010. Parada militară din Piața Roșie, Moscova. Tribuna cu oaspeții străini din 12 țări/ Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 548250