Vot constituțional. Ella Pamfilova a votat, nu fără emoții
27/06
Macron vine în Rusia
28/06

Vot constituțional. O nouă tentativă de atac cibernetic

Foto: RT

O tentativă de atac asupra sistemului electronic de vot a fost lansată sâmbătă seară prin serverul de monitorizare, a anunțat, la o conferință de presă, șeful Direcției de perfecționare a administrației teritoriale și de dezvoltare a proiectelor-smart ale Moscovei, Artiom Kostîrko, relatează Interfax și Kommersant.

”După ora 21:00, a fost comisă o tentativă de atac asupra sistemului blockchain, prin serverul de monitorizare. În prezent, a fost ridicat regimul de securitate. Atacul nu a determinat oprirea votului electronic, toate voturile fiind înregistrate în blockchain, adică toate voturile exprimate online de alegători vor fi contorizate”, a adăugat oficialul.

”Accesul la serverul de monitorizare a votului online a fost restabilit. Specialiștii din domeniul securității digitale au înlocuit toate codurile de securitate, din toate subsistemele. Toate voturile exprimate de alegători prin votul la distanță au fost înregistrate și vor fi luate în calcul”, a adăugat Kostîrko.

Anterior, vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale a Rusiei, Nikolai Bulaev, a declarat că primul atac puternic al hackerilor asupra site-ului CEC, potrivit informațiilor preliminare, a fost produs de pe teritoriul Statelor Unite, al Marii Britanii, al Ucrainei și al unui număr de alte țări.

Interfax precizează că, până sâmbătă seară, rata de participare la votul de la distanță la Moscova și regiunea
Nijni Novgorod a depășit 879.000, în condițiile în care, la Moscova, pentru această variantă de exprimare a dreptului constituțional s-au înscris 1,05 milioane de persoane, iar la Nijni Novgorod – mai mult de 139.500.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 946744