Vot constituțional. ȚIK a primit 115 plângeri privind posibile constrângeri
28/06
MAE rus: Câți microbiști străini au rămas în Rusia după CM-2018
29/06

Drapelul tătarilor Crimeii a fost arborat pe platoul Muntelui Demerdji

Foto: RIA Novosti

În Crimeea a fost sărbătorită Ziua Drapelului Tătarilor Crimeii. Este o pânză de culoare albastră, cu un simbol galben – tamga. Vineri, steagul a fost desfășurat pe platoul Muntelui Demerdji, alături de steagurile Rusiei și ale Republicii Crimeea.

Drumul spre vârful muntelui, de cinci kilometri lungime, a fost parcurs de aproximativ cincizeci de oameni. Au mers acolo pe unde mașinile abia trec. Întreaga călătorie a durat aproximativ două ore. “A fost greu să mergem pe drum. Încrederea că vom ajunge ne-a dat forță ”, a spus Saide Sidjalilova, participantă la ascensiune, într-un interviu acordat Vesti Krîm.

La cota 1.110 metri deasupra nivelului mării, pe o pantă pitorească, participanții au efectuat namaz-ul (rugăciunea). Tot aici, dansatorii în costume tradiționale au interpretat dansul tătarilor din Crimeea, “Haitarma”.

Pe muntele Demerdji, ceremonia urcării drapelului se face pentru prima dată. De obicei, aceasta are loc pe versanții Ciatîr Dag și Stânca Albă.

Mărimea drapelului tătarilor Crimeii ridicat deasupra Demerdji are 28 de metri lungime și 18, lățime.

Ceremonii dedicate drapelului tătarilor Crimeii au mai avut loc la Simferopol, Feodosia și alte localități din peninsulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 825697