Ambasadorul Valeri Kuzmin, despre votul constituțional național: Pentru o mai bună construcție statală, pentru o viață de zi cu zi a rușilor mai bună
01/07
”Până la Moscova, ajunge sigur”: Ce vor să instaleze americanii în Europa
01/07

În șase zile, prezența la vot pentru o nouă versiune a Constituției a depășit 55%

La vot a luat parte și președintele rus Vladimir Putin. El a ajuns la secția de votare 2151, care se află în incinta Academiei de Științe din Rusia. De ce președintele a venit să voteze modificările Constituției fără mască? La această întrebare a ziariștilor, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Dmitri Peskov, a răspuns că Vladimir Putin are încredere deplină în măsurile sanitare luate la fiecare secție de votare/ Foto: glas.ru

Prezența la votul național cu privire la amendamentele constituționale pentru șase zile, în toată Rusia, a fost de 55,27%, potrivit canalului de telegramă al Comisiei Electorale Centrale (ȚIK).

Cea mai mare prezență pentru ora 10.30 (ora Moscovei), este înregistrată în Cecenia – 84,62%, precum și în Regiunea Kemerovo (Siberia de Vest)- 81,29%. Cel mai mic număr de alegători este în Regiunea Murmansk, unde prezența la vot a fost de 32,68%, scrie RIA Novosti.

Votarea amendamentelor se desfășoară în perioada 25 iunie – 1 iulie. În același timp, la Moscova și Regiunea Nijni Novgorod cetățenii au avut posibilitatea de a vota online. Votul de la distanță s-a încheiat la ora 20.00 Moscova la 30 iunie. Rata de participare a fost de 93,01%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 582698