SUA au înăsprit restricțiile pentru exporturile în Rusia
03/07
De ce SUA ascund imagini din satelit în cazul MH17?
03/07

Mișcarea ”Taliban” a comentat articolul provocator al ziarului NYT despre „legăturile cu Rusia”

Foto: Reuters

Mișcarea ”Taliban” a comentat articolul din The New York Times în care se spunea despre presupusa implicare a părții ruse în uciderea militarilor americani din Afganistan.

“Recent, unele ziare din mass-media occidentală au publicat afirmații potrivit cărora luptătorii din Emiratul Islamic ar fi primit plăți din partea Rusiei pentru uciderea trupelor americane și alte zvonuri de acest fel. Respingem cu tărie asemenea afirmații ”, citează RIA Novosti declarația reprezentantului talibanilor, Zabiullah Mujahid.

El a precizat că “jihadul care durează de 19 ani… nu le datorează nimic niciunor servicii de informații sau statelor străine”.

“Aceste zvonuri se răspândesc pentru a crea obstacole în calea retragerii trupelor americane, pentru a slăbi și induce în eroare susținătorii păcii din America și a atribui marele eroism și realizări ale afganilor cercurilor străine”, a adăugat Mujahid.

Anterior, The New York Times, citând surse anonime, a publicat un articol în care susține că serviciul de informații militare rus ar fi oferit recompense militanților talibani pentru atacuri asupra soldaților americani din Afganistan.

După cum a declarat Ambasada Rusiei din SUA, diplomații ruși de la Washington și Londra, în urma publicarea acestui articol, au început să primească amenințări.

Ministerul rus de Externe a declarat că articolul din cauză este o “scurgere prostuță”, care ilustrează clar “capacitatea intelectuală scăzută a propagandiștilor din serviciile de informații americane”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 580158