UE a comentat rezultatele votului constituțional din Rusia
04/07
SUA discută cu Rusia rolul ei la summitul extins al G7
04/07

Ministerul Apărării, despre declarația lui Bolton privind pericolul chinez

Foto: Ministerul rus al Apărării

Declarația fostului consilier al președintelui Trump, John Bolton, referitoare la creșterea amenințării din partea Chinei, este o banală răstălmăcire a faptelor, relatează RIA Novosti, citându-l pe vice-ministrul rus al Apărării, Aleksandr Fomin (în imagine).

Cu referire la memoriile lui Bolton, el a arătat că acela vorbește despre presupusa susținere, de către Rusia, a argumentelor potrivit cărora Tratatul vizând lichidarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune (INF) și-a pierdut din actualitate pe fondul dezvoltării considerabile a programului de rachete nucleare al Chinei. Vice-ministrul afirmă că astfel de alegații la adresa Rusiei sunt absolut nefondate.

”Pentru noi, activitatea Chinei în domeniul rachetelor nu reprezintă o amenințare la adresa securității și, cu atât mai mult, nu este un motiv pentru distrugerea Tratatului INF”, a asigurat Fomin.

”Izvestia” amintește că INF a fost încheiat între URSS și Statele Unite în 1987 și interzicea ambelor părți să producă și să desfășoare rachete balistice și de croazieră cu rază medie și mai scurtă de acțiune. În februarie 2019, Washingtonul a demarat procedura de retragere din INF, acuzând Moscova de nerespectarea prevederilor din cauza existenței rachetei 9M729, a cărei rază de acțiune ar fi depășit normele permise.

La 2 august 2019, SUA s-au retras definitiv din INF. În plus, în cartea sa ”Camera unde s-a întâmplat asta: memorii de la Casa Albă”, Bolton povestește cum președintele SUA, Donald Trump, le-a cerut subordonaților săi să reducă din criticile publice la adresa Rusiei.

Comentând diferite extrase din această carte, Trump a afirmat că Bolton a dezvăluit informații secrete și că nu i-a aprobată publicarea respectivelor date, considerând că fostul lui consilier trebuie să fie băgat la închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 905598