Nepotul de văr al lui Putin, ales lider de partid
07/07
Planul Rusiei de a ataca Ucraina? Dmitri Peskov: O prostie!
07/07

Vaccin anti-Covid. Voluntarii se pregătesc pentru a doua etapă a testării

Foto: Rossiiskaia Gazeta

Voluntarii care participă la programul de testare a vaccinului împotriva noului coronavirus nu prezintă complicații sau reacții secundare la două săptămâni de la administrarea medicamentului, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

Surse din Ministerul Apărării au precizat că al doilea component al vaccinului le va fi injectat participanților la testare din a doua grupă în cursul săptămânii viitoare, la 21 de zile de la prima vaccinare. Aceiași interlocutori ai cotidianului rus au menționat că varianta de rapel a vaccinării are rolul de a întări suplimentar funcțiile de apărare ale organismului și de a spori, în timp, efectul de protecție, ca urmare a introducerii repetate a preparatului.

Se precizează, de asemenea, că toți voluntarii se află sub permanenta supraveghere a medicilor cu experiență în efectuarea testelor clinice a preparatelor medicamentoase.

RG amintește că, pentru testarea vaccinului anti-Covid, voluntarii au fost împărțiți în două grupe. Prima a fost vaccinată cu una dintre cele două componente ale vaccinului la data de 18 iunie, a doua grupă – la 23 iunie. Printre participanții la experiment se numără atât militari, cât și civili. Toți au fost izolați în spital și sunt observați de medicii Spitalului clinic militar ”Burdenko”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 582668