Peskov: Comparativ cu SUA și UE, în Rusia nu există spionomanie
11/07
Rusia a finalizat testarea primului vaccin anti-Covid din lume
12/07

Senatorul Aleksei Pușkov a ridiculizat ideea fiului lui Brzezinski de a accepta Ucraina și Georgia în NATO

Colaj: free-news.su

Senatorul Alexei Pușkov a comentat propunerea lui Jan Brzezinski de a accepta Ucraina și Georgia în NATO.

Cu o zi înainte, fiul celebrului politolog și ideolog al războiului rece, Zbigniew Brzezinski, în discursul său din Camera Reprezentanților a cerut Washingtonului să contribuie activ la aderarea Kievului și Tbilisi la Alianța Atlanticului Nord. Această decizie, în opinia sa, ar putea contribui la „contracararea” Rusiei.

„Cum e pomul, și rodul”, a scris Pușkov pe Twitter.

Parlamentarul a menționat că decizia propusă de Brzezinski ar crește semnificativ riscul de conflict între Rusia și NATO. În același timp, potrivit lui Pușkov, Berlinul și Parisul încearcă să evite un astfel de scenariu și nu doresc să includă Ucraina în alianță.

În 2016, Ucraina a definit, la nivel legislativ, intrarea în NATO ca obiectiv al politicii sale externe . În februarie, anul trecut, cursul către apropierea de Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană a fost consacrat în Constituția țării.

În iunie, Ucraina a primit statutul de partener NATO cu capacități extinse. Se presupune că membrii organizației o vor ajuta în reformarea armatei, în domeniul securității, consolidarea controlului civil și a supravegherii democratice, precum și în lupta împotriva corupției.

După cum a menționat ministrul adjunct de externe, Aleksandr Grușko, acest pas indică faptul că alianța nu s-a adaptat la noile condiții de securitate și se simte „confortabil” doar atunci când are un adversar important. În Duma de Stat s-a subliniat, de asemenea, că noul statut al Ucrainei nu are nicio legătură cu apartenența deplină la NATO și nu are legătură directă cu dislocarea contingentelor armate acolo. La Kremlin, comentând această decizie, au subliniat că urmăresc atent apropierea infrastructurii militare a alianței de frontierele rusești și sunt obligați să ia măsurile adecvate pentru a asigura securitatea. În același timp, purtătorul de cuvânt al președinției, Dmitri Peskov, a amintit că NATO a fost creată de la bun început ca un mecanism de confruntare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 579380