Expert rus, despre termenul de realizare a sistemului de rachetă ”Barguzin”
24/07
Washingtonul anunță: Consultări Rusia-SUA privind securitatea în spațiu
25/07

Președintele Societății Istorice Ruse a relatat care este datoria morală a țărilor din Europa de Est

Serghei Narîșkin, președintele Societății Istorice Ruse, director al Serviciului de Informații Externe al Rusiei/ Foto. RIA Novosti

Protecția memoriei istorice privind eliberarea țărilor din Europa de Est de către trupele sovietice, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ar trebui să devină, astăzi, o datorie morală comună a acestor state, a declarat Serghei Narîșkin, președintele Societății Istorice Ruse, director al Serviciului de Informații Externe al Rusiei.

Vorbind vineri, în cadrul mesei rotunde internaționale “Memoria Eliberării Europei Centrale și de Est de sub nazism”, Narîșkin a menționat că Armata Roșie, în 1944-1945, a dat posibilitatea milioanelor de europeni să revină din nou la viața pașnică, să refacă economia distrusă și drepturile încălcate de nazism…

”La campania de eliberare au participat 7 milioane de soldați și ofițeri sovietici. Aproximativ un milion dintre ei au căzut, dându-și viața pentru independența țărilor străine”, a spus Narîșkin.

1946. La București, în Piața Victoriei, a fost inaugurat Monumentul Ostaşului Sovietic. La ceremonie au participat Regele Mihai I, Petru Groza – Preşedintele Consiliului de Miniştri, Generalul Ivan Susaikov – Preşedintele Comisiunii Aliate de Control şi alte oficialităţi române şi sovietice/ Foto de arhivă

“Sunt convins că păstrarea adevărului istoric despre aceste evenimente este datoria morală comună a țărilor noastre”, a adăugat el.

Narîșkin a catalogat orice încercări de a denigra fapta eroică a soldaților sovietici drept o blasfemie atât față de memoria lor, cât și față de memoria celor care întâmpinau Armata Roșie ca eliberator al lor.

„Încercările dezgustătoare de a denatura istoria eliberării Europei de sub nazism, care se întreprind, astăzi, într-o serie de țări din Europa de Est, acordă o acuitate deosebită acestei probleme. Dorința de a pune Uniunea Sovietică la egalitate cu regimul hitlerist, precum și demolarea intenționată a monumentelor soldaților sovietici, atestă o tendință foarte periculoasă”, a mai subliniat președintele Societății Istorice Ruse.

1 Comment

  1. Doru Tanase spune:

    Uniti urgent toate bisericile Ortodoxe din toate tarile Ortodoxe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 825694