Focus. Ucraina obstrucționează acordurile de la Minsk
27/07
Peste 40% dintre locuitorii Moldovei vor să adere la Uniunea Eurasiatică
27/07

Premierul Mișustin a semnat o ordonanță privind angajarea femeilor cu copii

Foto: RIA Novosti

Prim-ministrul rus, Mihail Mișustin, a semnat ordonanța prin care se li se oferă femeilor cu copii de sub trei ani, precum și persoanelor în vârstă, oportunități de muncă suplimentare.

Șeful guvernului a precizat că aceste categorii de cetățeni, după pensionare sau ieșire din concediul de maternitate, au, de multe ori, nevoie de recalificare sau de o îmbunătățire a calificării. Cu toate acestea, anterior, serviciile publice regionale de angajare nu puteau încheia în mod independent contracte și oferi subvenții organizatorilor unor asemenea cursuri.

Potrivit lui Mișustin, până acum, banii erau alocați din bugetele acestor regiuni, ceea ce “întârzia și complica” procesul.

«Înlăturăm această lacună din legislație iar, acum, serviciile de ocupare a forței de muncă din regiuni vor putea încheia în mod direct acorduri privind alocarea subvențiilor pentru organizații sau antreprenori individuali care realizează programe de formare și recalificare, în cadrul proiectului național “Demografie ”», a spus șeful guvernului.

Anterior, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a lămurit că femeile care sunt în concediu pentru creșterea copilului vor putea alege singure un curs de recalificare, dar, în același timp, vor trebui să țină cont de opinia angajatorilor lor. În total, din 2020 până în 2024, vor fi alocate regiunilor, din bugetul federal, câte două miliarde de ruble (25 milioane de euro) pentru astfel de programe educaționale destinate mamelor aflate în concediu de maternitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 778745