Noul an școlar va începe în format tradițional
28/07
”Atmosfera de ostilitate”: Lucescu a părăsit postul de antrenor principal al clubului „Dinamo”-Kiev
28/07

Banii confiscati vor fi transferați pensionarilor

Foto: RIA Novosti

Ministerul Finanțelor a propus ca veniturile bănești neconfirmate ale cetățenilor să fie transferate în bugetul Fondului de Pensii al Rusiei (PFR), scrie ”Izvestia”.

Potrivit ziarului, Ministerul Finanțelor lucrează asupra modificărilor pentru Codul Bugetar și și cel Civil, care ar permite trimiterea Fondului de Pensii a mijloacelor financiare care fac obiectul legislației anticorupție și a căror legalitate nu a fost confirmată.

La ora actuală, este permisă confiscarea bunurilor dobândite cu venituri ilegale. Din decembrie 2020, se propune extinderea aceleiași măsuri la banii neconfirmați.

”Izvestia” menționează că inițiativa Ministerului Finanțelor poate fi susținută de către Duma de Stat, din cauza scăderii veniturilor Fondului de Pensii.

„Fondul de Pensii trebuie consolidat. Veniturile neprobate pot fi una dintre surse,” spune Mihail Emelianov de la Partidul Rusia Justă.
În același timp, el a recunoscut că inovația va speria marile afaceri și întreprinzătorii vor începe să retragă bani din țară.

Primul vicepreședinte al comitetului bugetar al Dumei de Stat, Valentin Șurcianov, a relatat pentru ”Izvestia” că deficitul bugetar real este de 650 de miliarde de ruble/ în jur de 8 miliarde de euro (deficitul oficial este de 5,7 de ori mai mic).
După cum a informat Rambler, în 2020, PFR a primit 21,4 miliarde de ruble/ 261 milioane de euro din vânzarea de bunuri confiscate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836733