Pentru a contracara sancțiunile: Achizițiile corporației Roscosmos vor fi secretizate
29/07
Directorul Institutului ”E.Primakov”: SUA caută un pretext să nu prelungească START-3
30/07

Jumătate dintre ruși nu cred că americanii au ajuns pe Lună

Foto: ESA/ NASA/ Public Domain

”Nu a existat nici o aselenizare a americanilor”, consideră 57% dintre cetățenii ruși intervievați în cadrul unui ultim sondaj realizat de Centrul național pentru sondarea opiniei publice, VȚIOM. După cum au explicat sociologii, această părere se bazează pe ideea că guvernul Statelor Unite ar fi fabricat documente, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

Părerea referitoare la ”falsa” aselenizare este susținută, în principal, de persoane cu studii medii sau, potrivit sociologilor, de 65% dintre participanții la chestionar.

Un punct de vedere total opus este împărtășit de 24% dintre respondenți, care cred că, într-adevăr, americanii au pus piciorul pe satelitul natural al Pământului. Majoritatea dintre aceștia, adică 32%, sunt oameni cu studii superioare terminate și neterminate.

În altă ordine de idei, marea majoritate a celor care au răspuns la întrebările VȚIOM – 93%, este convinsă că Terra este rotundă. Trei procente consideră că oamenii de știință îi induc pe oameni în eroare și că, de fapt, Pământul este plat.

Sondajul VȚIOM a mai arătat că aproape jumătate dintre ruși (45%) cred în existența unor civilizații extraterestre. 18% dintre respondenți sunt de părere că guvernele tuturor statelor ascund acest adevăr de oamenii simpli. Pe de altă parte, 42% cred că extratereștrii vin pe Pământ în secret, iar 27% consideră că locuitorii altor lumi se ascund de oameni chiar pe Terra.

În plus, aproape 60% dintre persoanele intervievate au declarat că nu au încredere în oamenii de știință pentru că ”ascund de noi tot adevărul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 777968