Putin a cerut să fie evitată altă carantină
30/07
Reacția Kremlinului la arestarea rușilor în Belarus
30/07

Rusia și SUA semnează un acord privind cercetările legate de Covid-19

Foto: RIA Novosti

Academia Rusă de Științe și Academia Națională de Științe a SUA semnează, joi, un acord de cooperare privind cercetările legate de Covid-19, a informat serviciul de presă al Academiei Ruse de Știință.

„Se preconizează dezvoltarea de noi forme de cooperare și dialog dintre academiile în toate domeniile legate de coronavirus, natura sa, metodele de tratament și prevenire”, se arată în comunicat.

Se relatează că părțile intenționează să dezvolte cooperarea dintre oamenii de știință în domeniul cercetării epidemiologice, virologice, biologice moleculare ale Covid-19, în studierea fiziopatologiei infecții noi, în modelarea matematică și computerizată a răspândirii pandemiei, a consecințelor socio-economice și psihologice ale coronavirusului, precum și în vederea consolidării securității globale și a contracarării amenințărilor biologice.

Din partea Academiei Ruse de Științe, protocolul va fi semnat de președintele Academiei Ruse de Științe, Aleksandr Sergheev. Din partea americanilor – șeful Academiei Naționale de Științe a SUA, Marsha McNutt, precum și șefii Academiei Naționale de Medicină, Victor Zawi, și ai Academiei Naționale de Tehnologie John Anderson. Semnarea are loc în formatul unei conferințe video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 582680