Directorul Institutului ”E.Primakov”: SUA caută un pretext să nu prelungească START-3
30/07
Rusia și SUA semnează un acord privind cercetările legate de Covid-19
30/07

Putin a cerut să fie evitată altă carantină

Foto: coronavirus.center

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut să fie evitată repetarea regimului de restricții din cauza noului coronavirus. La o consfătuire pe tema situației epidemiologice din țară, el a declarat că măsurile de prevenire vor ajuta să fie evitată o altă autoizolare.

Putin a subliniat că este importantă evaluarea și luarea în calcul, în avans, a tuturor riscurilor pandemiei, pentru că situația poate evolua în orice direcție.

În privința vaccinului anti-Covid, șeful statului a declarat că preparatul trebuie să fie eficient si sigur. ”În cazul unui vaccin, cerințele cheie sunt eficiența și siguranța lui dovedite. De aceea, trebuie acționat cât se poate de cumpătat și corect, cu respectarea tuturor cerințelor și a regulilor din acest domeniu complex. Încrederea în acest vaccin trebuie să fie absolută”, a subliniat Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

Potrivit precizărilor sale, acestea sunt criteriile după care guvernul se va orienta, când va lua decizia de vaccinare a populației împotriva noului coronavirus.

Prezentă la consfătuire, vicepremierul Tatiana Golikova a arătat că cele mai mari perspective le au două vaccinuri. Înregistrarea vaccinului dezvoltat de Centrul ”N.Gameleia” este planificată pentru august, iar lansarea în producția de masă, în septembrie. Vaccinul centrului ”Vektor” – în septembrie și, respectiv, în octombrie.

În același timp, liderul de la Kremlin a cerut Guvernului și fabricanților de produse farmaceutice din Rusia să asigure o aprovizionare stabilă a pieței cu medicamente, inclusiv cu cele împotriva noului coronavirus, ”pe care noi le avem”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1053442