Cine a finanțat protestele din Piața Independenței din Kiev
31/07
File de istorie. Salaspils, fabrica morții pentru copii
31/07

Rezervele internaționale ale Rusiei au crescut

Foto: Izvestia

Banca Centrală a Rusiei a anunțat volumul rezervelor internaționale ale țării care, ”la 24 iulie, se cifrau la 582,7 miliarde de dolari”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituției. Într-o săptămână, ele au crescut cu 8,7 miliarde de dolari. Această creștere s-a produs sub influența unei reevaluări pozitive a cursului de schimb și a majorării prețurilor la aur, scrie ”Izvestia”.

La 2 iulie, Banca Rusiei a anunțat că rezervele internaționale ale țării au crescut, în săptămâna care s-a încheiat la 26 iunie, cu 500 milioane de dolari, ajungând la 568,3 miliarde de dolari.

La 24 aprilie, șefa Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, a declarat că autoritatea de reglementare nu va vinde din rezerva de aur, pentru că nu este necesar.

Cu același prilej, ea a arătat că Rusia dispune de suficiente rezerve valutare și aur atât pentru susținerea exporturilor, cât și în raport cu planul pe termen scurt. Nabiullina a subliniat că aurul reprezintă un activ de rezervă unic, care se bucură de cerere în lumea modernă și, în același timp, care, spre deosebire de valută, nu depinde de acțiunile țărilor-emitente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 777948