Rusia a pregătit pentru China proiecte de investiții comune în valoare de 20 miliarde dolari
01/08
Misterioasa insulă plutitoare de pe lacul orașului Ijevsk
01/08

Abramovici renunță la afacerile cu aur

Roman Abramovici/ Foto: Kommersant

Miliardarul rus Roman Abramovici va vinde, împreună cu partenerii săi, participația la compania producătoare de aur Highland Gold Mining. Cumpărătorul este firma omului de afaceri Vladislav Sviblov, Fortiana, conform unui anunț publicat pe site-ul Bursei din Londra, scrie Lenta.ru.

Fortiana va prelua 40,06% din afacere, suma tranzacției fiind estimată la 574 milioane de dolari. Valoarea totală a companiei Highland Gold Mining este evaluată la 1,4 miliarde de dolari.

Pe fondul acestei informații, acțiunile companiei au crescut, la bursă, cu 3,5%. De altfel, de la începutul anului 2020, titlurile Highland Gold Mining s-au menținut pe un trend ascendent și s-au scumpit cu 50%, în condițiile creșterii cererii mondiale la aur.

Abramovici a intrat în capitalul Highland în 2007. La momentul achiziției, Highland era al patrulea producător de aur din Rusia.
Odată cu vânzarea acestei participații, Abramovici și partenerii săi continuă procesul de monetizare a activelor miniere preluate cu mulți ani în urmă. Astfel, în 2008, ei au vândut proiectul de cupru Baimskaia, din Ciukotka.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 582692