Misterioasa insulă plutitoare de pe lacul orașului Ijevsk
01/08
Lukașenko, prins în capcană de jocul cu ”wagnerienii”
01/08

Senatorul Pușkov, despre ideea de a da Ucrainei 300 miliarde de dolari

Senatorul și publicistul Aleksei Pușkov/ Foto: Rossiiskaia Gazeta

Șeful Comisiei pentru politică informațională și interacțiune cu mass-media a Senatului rus, Aleksei Pușkov, a comentat cerința formulată de primul președinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk, potrivit căruia, țării sale ar trebui să i se plătească 300 de miliarde de dolari, scrie presa rusă.

Într-un dialog cu publicația ”Apostrof”, Kravciuk a declarat că trebuie creat un fond special pentru refacerea regiunii Donbass, unde ar trebui să investească Statele Unite, Marea Britanie și Rusia. Fostul președinte și-a argumentat punctul de vedere evocând semnarea, în trecut, de către Ucraina, a Memorandumului de la Budapesta, precum și renunțarea, de către Kiev, la armele nucleare, care ar fi costat, potrivit estimărilor politicianului, circa 300 miliarde de dolari, menționează RIA Novosti.

”Nici una dintre aceste țări nu va da bani. În primul rând, Kievul trebuie să-și ia înapoi Donbassul. Banii ar dispărea înainte să ajungă în Donbass”, a scris Pușkov pe Twitter.

Memorandumul de la Budapesta a fost semnat în 1994 de Ucraina, Rusia, SUA, Franța și Marea Britanie. Conform acestui document, Kievul a aderat la Tratatul de neproliferare a armei nucleare și a lichidat potențialul său nuclear, iar Moscova, Washingtonul și Londra au garantat securitatea țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 582659