Zaharova, despre declarația lui Kravciuk privind Acordurile de la Minsk
03/08
Despre ”ultimul cadou” oferit de Trump lui Putin
04/08

Când apare primul autoturism electric rusesc de serie

Foto: You Tube

Producția în serie a primului autoturism electric Zetta trebuie să debuteze la Togliatti (oraș pe Volga) la sfârșitul acestui an, a declarat șeful Ministerului Dezvoltării Industriale, Denis Manturov, într-un interviu pentru agenția TASS.

”Sper ca toate procedurile de certificare să fie finalizate până la sfârșitul anului, astfel că, tot atunci, colegii ar trebui să dea startul produsului în serie”, a spus oficialul rus. În același timp, el a precizat că demararea producției a fost influențată de pandemia de coronavirus.

Manturov a explicat că, în prezent, are loc asamblarea industrială a autoturismelor-pilot, au fost deja asamblate automobilele electrice pre-producție, a fost obținut codul WMI, ce definește statutul producătorului auto și se fac demersurile de certificare.

Ministrul nu a exclus, de asemenea, posibilitatea ca Zetta să fie livrată și la export. El a arătat că planul de afaceri include și o astfel de prevedere.

Zetta este un automobil compact cu trei uși și motor electric. Viteza maximă a mașinii electrice este de 120 kilometri pe oră. În mai 2019, șeful companiei producătoare, Denis Șurovski, a declarat că prețul de pornire pentru autoturismul electric rusesc va fi de 450.000 de ruble (în jur de 6 000 de euro). Potrivit afirmațiilor sale, în varianta de bază, Zetta va fi echipată cu o baterie pentru 200 de kilometri de deplasare și va dispune inclusiv de tracțiune pe față sau integrală. Se intenționează să fie fabricate 15.000 de astfel de autoturisme pe an, din care 10.000 la export.

Lenta.ru menționează că, în Rusia, cel mai cunoscut autoturism electric, Tesla – produs de compania omului de afaceri și inventatorul american Elon Musk, poate fi achiziționat la prețuri de la 3,7 la 9,8 milioane de ruble (între 46 250 – 122 500 de euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 629326