Salariul mediu al unui angajat din Rusia
03/08
Zaharova, despre declarația lui Kravciuk privind Acordurile de la Minsk
03/08

Roșal: Pandemia, o repetiție a războiului biologic

Foto: RIA Novosti

Pandemia de Covid-19 a devenit un test de rezistență a sistemului de sănătate al Rusiei, a apreciat directorul Institutului de Chirurgie Pediatrică și Pneumologie, Leonid Roșal (în imagine). ”Când analizez situația creată, îmi dau seama că, de fapt, este un fel de repetiție a războiului biologic”, a spus specialistul rus, citat de RBK.

În opinia sa, nu toate țările s-au dovedit pregătite să facă față consecințelor pandemiei, în special, pentru un mare număr de bolnavi. Roșal spune că unul dintre statele cu un sistem de sănătate bine pus la punct și cu personal bine instruit este Germania, unde rata mortalității provocată de Covid-19 nu trece de 1%.

În ceea ce privește Rusia, în lupta împotriva noului virus ”s-au implicat toți, inclusiv președintele și guvernul”. Potrivit aprecierilor sale, rata scăzută de decese cauzate de Covid-19 este rezultatul punerii la timp în aplicare a restricțiilor de intrare în Rusia și a măsurilor de control intern. El a mai arătat, de asemenea, o densitate destul de redusă a populației, cu excepția Moscovei și a zonelor limitrofe.

Referindu-se la restricțiile impuse de noul coronavirus, important este să ”nu se sară calul”, crede Roșal. ”Pe de o parte, mor oameni, dar, pe de altă parte, trebuie gândit foarte bine ce se va întâmpla cu economia noastră, cu fabricile, uzinele, cu întreprinderile mici și mijlocii”, a explicat medicul, subliniind necesitatea de a evita pericolul unui colaps economic.

Roșal crede că ”Rusia a fost lovită de două nenorociri, nu de una singură”: pe lângă noul virus, alt necaz pentru țară a fost scăderea prețurilor la petrol și, în consecință, deprecierea rublei. ”Este esențială menținerea în viață a cooperării industriale”, crede medicul rus, potrivit căruia, la fel de important este să nu se piardă legăturile economice, deoarece pagubele vor fi și mai profunde decât cele din cauza virusului, ”care vine și pleacă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 629299