America de după Trump și Biden
05/08
Satelitul Roskosmos a fotografiat ce a rămas după explozia din Beirut
06/08

Trupe la graniță. Rusia a răspuns la provocările Minskului

Foto: Discover24.ru

După ce Republica Belarus a trimis la granița sa cu Rusia tehnică de luptă și militari, Moscova și-a deplasat propriile trupe, scrie Discover24.

Anterior, la granița dintre cele două țări a fost observată tehnică blindată belarusă. Moscova nu a lăsat această provocare fără răspuns, desfășurând în zona de frontieră 800 de unități de tehnică de luptă și 3000 de miliari.

Ca atare, Belarus s-a trezit complet înconjurată dinspre est. Kremlinul încearcă, astfel, să arate că nu va permite acțiuni provocatoare la granițele țării.

Conform experților militari, dacă Minskul deplasează tehnică de luptă la frontiera cu Rusia, Moscova are dreptul de a face același lucru. În prezent, este vorba de o reacție de răspuns la acțiunile autorităților belaruse.

De menționat că, recent, în Belarus au fost reținuți cetățeni ruși, fără nici un fel de justificare, menționează sursa citată. Aceștia au fost prezentați de autoritățile belaruse drept ”diversioniști” care ar fi venit în Belarus cu scopul de a destabiliza situația din țară în ajunul alegerilor prezidențiale programate pentru 9 august.

Partea rusă consideră aceste acuzații lipsite de temei și cere eliberarea celor arestați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 627199