Arestarea rușilor la Minsk, o provocare a serviciilor speciale ale Ucrainei
07/08
Putin și Lukașenko au discutat despre reținerea a 33 de ruși în Belarus
08/08

Ministerul Sănătății a numit primii destinatari ai vaccinului anti-Covid în Rusia

Foto: RIA Novosti

Primii destinatari ai vaccinului anti-coronavirus, în Rusia, vor fi grupurile cele mai vulnerabile – lucrătorii medicali și persoanele în vârstă. Aceste categorii de cetățeni au fost numite de șeful adjunct al Ministerului Sănătății, Oleg Gridnev, relatează „Interfax”.

Gridnev a adăugat că “se lucrează la maxim” la pregătirea producției în masă a preparatului. Potrivit acestuia, efectul vaccinării va fi vizibil după formarea imunității populației, când transmiterea virusului va deveni aproape imposibilă, dar acest lucru va depinde de numărul de vaccinați.

Anterior, Gridnev a spus că vaccinul rusesc dezvoltat de Centrul ”N.Gamaleia” din Moscova va fi înregistrat până la 12 august. Acum, se apropie de sfârșit ultima etapă de testare clinică, ce va dovedi că vaccinul nu reprezintă niciun pericol pentru organismul uman.

Potrivit datelor de ultima oră, în Rusia au fost detectate 877. 135 de cazuri de coronavirus. Pe întreaga perioadă a pandemiei, au fost înregistrate 14.725 de decese și s-au recuperat 683.592 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 627129