Ministerul Sănătății a numit primii destinatari ai vaccinului anti-Covid în Rusia
08/08
Siluanov, despre ratingul Rusiei din analiza Fitch
08/08

Putin și Lukașenko au discutat despre reținerea a 33 de ruși în Belarus

Foto: ren.tv

În timpul conversației telefonice, președintele Rusiei și cel al Belarusului, Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko, au discutat despre subiecte de actualitate privind dezvoltarea ulterioară a relațiilor bilaterale frățești. Detaliile despre conversația dintre cei doi lideri au fost publicate pe site-ul Kremlinului vineri, 7 august.

Șefii de stat au discutat în special despre reținerea celor 33 de cetățeni ruși pe teritoriul republicii. “A fost exprimată încrederea că situația care a apărut va fi rezolvată în spiritul înțelegerii reciproce caracteristice pentru cooperarea dintre cele două țări”, se arată în comunicat. Liderul rus a subliniat că Rusia este interesată de menținerea stabilității situației politice interne în Belarus.

La 4 august, președintele belarus a reproșat Rusiei că a schimbat atitudinea frățească față de republică într-una parteneră.

La sfârșitul lunii iulie, în Belarus au fost reținuți 33 de cetățeni ruși, pe care Minskul îi acuză de pregătirea unui act terorist și a destabilizării situației politice în republică, în ajunul alegerilor prezidențiale, care sunt programate pentru 9 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 627149