Alegerile din Belarus: Rata de participare a depășit 79%
09/08
Alegerile din Belarus: Principalele momente – VIDEO
10/08

Consiliul Federației condamnă decizia Pentagonului

Jocurile periculoase ale NATO: cât mai aproape de granițele Rusiei!/ Foto: fishki.net

Senatoarea Olga Kovitidi a comentat, pentru RT, declarația șefului Pentagonului, Mark Esper, despre redislocarea de trupe efectuată de Washington, în Europa, cu scopul de a se apropia de granițele Rusiei.

”Declarația ministrului Apărării al Statelor Unite face parte integrantă din strategia americană a măsurilor preventive de presiune cu ajutorul sancțiunilor. Merită menționat că această politică nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor”, a afirmat Kovitidi, reprezentant al Consiliul Federației, Camera superioară a Parlamentului rus.

Potrivit spuselor sale, ”comportamentul iresponsabil” din ultimul timp al blocului de politică externă al Statelor Unite are un impact negativ asupra reputației internaționale a acestei țări.

”Pentru a-și păstra statutul de hegemon al relațiilor internaționale, Washingtonul încearcă să folosească toate mijloacele. Ceea ce comentăm astăzi este parte a unei asemenea strategii, destul de ineficiente”, a explicat senatoarea.

În opinia ei, din cauza politicii sale, Washingtonul nu doar își pierde aliații, dar ”nivelează principii” despre care se vorbește mult în Statele Unite, precum democrație și drepturile omului.

”Trebuie, cu mare atenție, să facă ordine la ei în țară, înainte de a încerca să abată atenția americanilor de rând de la problemele existente astăzi în SUA, cu tot felul de manevre complicate”, a spus parlamentarul rus.

Esper a declarat că SUA își apropie trupele de granițele Rusiei prin regruparea de forțe în Europa. El a arătat că este vorba despre o intensificare a eforturilor de descurajare a Rusiei și de întărire a NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 629307